Διεθνές βραβείο για την Κοζανίτισσα αρχιτέκτονα Αννίτα Κουτσονάνου στην κατηγορία εσωτερικού σχεδιασμού – Μετέτρεψε ένα κτίριο του 1960 σε σύγχρονο παιδιατρείο

1 Min Read

Διεθνή διάκριση στην κατηγορία εσωτερικού σχεδιασμού, απέσπασε η Κοζανίτισσα αρχιτέκτονας Αννίτα Κουτσονάνου για την “μετατροπή” ενός κτιρίου του 1960 σε σύγχρονο παιδιατρείο. Πρόκειται για το ιατρείο του Θεόδωρου Παλιανόπουλου στην οδό Δημοκρατίας 50 απέναντι από το διοικητήριο της ΠΕ Κοζάνης.
Η αρχιτέκτονας ανακαίνισε ολικά το ισόγειο του κτιρίου του 1960 σε ένα λειτουργικό ιατρείο που περιλαμβάνει ξεχωριστούς χώρους αναμονής για παιδιά και γονείς και παιδιά με ιούς. Ο ξεχωριστός αυτός χώρος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος ειδικά για την περίοδο που διανύουμε λόγω COVID. Επίσης διαθέτει χώρο υποδοχής, χώρους για θηλασμό και αποδυτήρια, γραφείο γιατρού και εξεταστήριο.


Όπως έγραψε η Αννίτα Κουτσονάνου στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook “οι αναπάντεχα ωραίες στιγμές που προκύπτουν την περίοδο του εγκλεισμού πολλαπλασιάζουν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίηση. Αυτά τα μικρά πράγματα, όμως, υπενθυμίζουν την προσήλωση στις αρχές του σχεδιασμού και στο απόθεμα ιδεών του κάθε αρχιτέκτονα. Το project, λοιπόν, του παιδιατρείου έλαβε διεθνές βραβείο από τον οργανισμό BIG SEE στην κατηγορία του εσωτερικού σχεδιασμού. Ένα ευτυχές επιστέγασμα του συνδυασμού συνεργασίας και απαιτητικής δουλειάς.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες, όπως και τον Θεόδωρο Παλιανόπουλο και την Κωνσταντίνα Μητλιάγκα για την εμπιστοσύνη”.

 

www.xronos-kozanis.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση