Διεθνής Διάκριση για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από το Φεστιβάλ Όπερας Glyndebourne Opera Festival

2 Min Read

Διεθνής Διάκριση για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από το Φεστιβάλ Όπερας Glyndebourne Opera Festival στο διεθνή διαγωνισμό για νέους καλλιτέχνες φοιτητές Καλών Τεχνών που διοργάνωσε το Glyndebourne Opera Festival.

Στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού του Glyndebourne Opera Festival επιλέχθηκε το έργο της φοιτήτριας Δήμητρας Κατσιγιάννη ανάμεσα στους δέκα διεθνείς καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν τα έργα τους στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Όπερας Glyndebourne Opera Festival.

Η ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου επιτροπή κρίσης αποτελούταν από τους Gus Christie, Γενικό Διευθυντή του Glyndebourne Opera Festival, το Λόρδο Davies του Abersoch, Διευθυντή της Royal Academy of Arts και τη Rachel Kneebone, εκπρόσωπο της White Cube Gallery.

H εργασία της Δήμητρας Κατσιγιάννη αποτελεί μία Σκηνογραφική / Ενδυματολογική απόδοση των έργων όπερας Cosi Fan Tutte του Wolfang Amadeus Mozart, Il Barbiere di Siviglia του Gioachino Rossini και Hamlet του Brett Dean εργά τα οποία βρίσκονται στο τρέχον πρόγραμμα του φεστιβάλ και αποτέλεσαν τον θεματικό άξονα του διεθνούς διαγωνισμού. Την οργάνωση, επιμέλεια και επίβλεψη της συμμετοχής είχε σε στενή συνεργασία με το Glyndebourne Opera Festival ο διδάσκοντας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Τάσος Πρωτοψάλτου.

To Φεστιβάλ Όπερας Glyndebourne Opera Festival, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην Ευρώπη, αναφορικά με την όπερα. Σημείο συνάντησης και καταξίωσης διεθνών αστέρων της όπερας αλλά και νέων καλλιτεχνών. Το Glyndebourne Opera Festival ιδρύθηκε το 1934 από την οικογένεια Christie στον πύργο του Glyndebourne όπου και λειτουργεί μέχρι σήμερα με τις παραστάσεις όπερας να λαμβάνουν χώρα στο ιδιόκτητο θέατρο του πύργου.

Τα έργα των νέων καλλιτεχνών θα βρίσκονται σε έκθεση στον πύργο του Glyndebourne από τις 19 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Όπερας Glyndebourne Opera Festival.

Μοιραστείτε την είδηση