Διευκρινίσεις Καρυπίδη για έλευση και φιλοξενία προσφύγων

2 Min Read

Σε εννέα ξενοδοχεία της ορεινής περιοχής των Γρεβενών και με την σύμφωνη γνώμη των ίδιων των ξενοδόχων, θα φιλοξενηθούν 600 έως και 700 Σύριοι Πρόσφυγες  το επόμενο διάστημα, για τουλάχιστον 6 μήνες.

Αυτό ανέφερε ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας  Θεόδωρος Καρυπίδης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κοζάνη, όπου έδωσε και διευκρινίσεις  σχετικά με την έλευση προσφύγων στην Δυτ. Μακεδονία και την πρόσφατη συνάντηση του με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βίτσα,  για τον  τόπο της  εγκατάστασης τους.

- Advertisement -

Η απόφαση ελήφθη μετά και την υποβολή σχετικού αιτήματος που κατέθεσαν οι ίδιοι οι ξενοδόχοι της ορεινής περιοχής των Γρεβενών και έχοντας ως δεδομένο την διάθεση του αντίστοιχου αριθμού πιστοποιημένων κλινών που θα εξασφαλίσουν ανθρώπινες  συνθήκες διαβίωσης και ασφάλειας, στους  χώρους παραμονής τους.

«Η  Δυτ. Μακεδονία είναι η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που δεν φιλοξενεί   πρόσφυγες και δεν διαθέτει χώρους για την εγκατάσταση τους», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Καρυπίδης, υπογραμμίζοντας ότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε ενημερωθεί και παλαιότερα για την εξέλιξη αυτή», ενώ από την φιλοξενία τους στην περιοχή, θα υπάρχουν μεταξύ άλλων και οικονομικά οφέλη, αφού οι προμήθειες και οι αγορές για τις ανάγκες τους,  θα γίνονται από την τοπική κοινωνία.

Ο  Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας έκανε γνωστό επίσης ότι θα γίνει ανοιχτή διαδικασία από το αρμόδιο Υπουργείο, όπου και θα υποβληθούν οι  προσφορές των ενδιαφερομένων ξενοδόχων της ορεινής περιοχής των Γρεβενών, για να προχωρήσει η έλευση και φιλοξενία των προσφύγων.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης

Μοιραστείτε την είδηση