Διήμερο ταξίδι στον κόσμο του κρασιού

2 Min Read

Το πρώτο αμπελοοινικό συνέδριο στη Σιάτιστα

Στον υπέροχο δρόμο της αμπελοκαλλιέργειας και του κρασιού βρέθηκαν οι συμμετέχοντες του 1ου αμπελοοινικό συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο της Σιάτιστας, την Παρασκευή και το Σάββατο 8 και 9 Δεκεμβρίου, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Ημέρες Κρασιού τοπικών ποικιλιών στη Δυτική Μακεδονία».

Στο συνέδριο αναφέρθηκαν, εν μέσω άλλων, στην ανάπτυξη τη αμπελοκαλλιέργειας, της οινοποιίας και του οινικού τουρισμού στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, για το παρόν και το μέλλον της αμπελουργίας, στις σπάνιες καλλιέργειες οίνου και αμπελιού της περιοχής μας, στον οινοτουρισμό και το κλείσιμο του διήμερου συνεδρίου έγινε με επίσκεψη των συμμετεχόντων σε οινοποιεία και κελάρια του Δικτύου Επισκέψιμων Κελαριών «Οινοευφροσύνη», στο οινοποιείο «ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ» και στο οινοποιείο «Magoutes Siatista».

Παρούσα στο συνέδριο ήταν και η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα, η οποία μιλώντας στον «Χ» τόνισε πως αν ο οινικός τουρισμός στηριχθεί, μπορεί να λειτουργήσει προωθητικά για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Δυτική Μακεδονία. «Στο συνέδριο αναφέρθηκαν και στον οινοτουρισμό, που με ενδιαφέρει πάρα πολύ και ήθελα να αναδείξω στοιχεία και πράγματα της περιοχής μας, όπως τα επισκέψιμα οινοποιία μας και πως αυτό μπορεί να συμβάλλει στο να προσελκύσουμε επισκέπτες στην περιοχή μας, μέσα σε ένα πλέγμα και άλλων δραστηριοτήτων και παροχών, όπως καταλύματα και το να αναδειχθούν και άλλες περιοχές, ούτως ώστε να λειτουργήσει θετικά για την περιοχή μας και να αναπτυχθεί γιατί είμαστε μια περιοχή που έχει πολλά προτερήματα και σπάνιες ποικιλίες και είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια και συνέχισε λέγοντας πως θα χρειαστεί η στήριξη της πολιτείας αλλά και συνέργειες από όλους για να αναπτυχθεί ο οινοτουρισμός στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο η περιοχή μας.

Θένια Βασιλειάδου  www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση