Δήλωση Γιώργου Αμανατίδη: Συμφωνήθηκε να μη χρησιμοποιηθεί το δάσος Μεσιανής για κατασκευή Φωτοβολταϊκού Πάρκου

2 Min Read

Από τη στιγμή που μου γνωστοποιήθηκε, από τους κατοίκους της Μεσιανής – του χωριού μου, ότι προγραμματίζεται η κατάτμηση του περιαστικού δάσους για την υλοποίηση φωτοβολταϊκού πάρκου για το οποίο εξέφραζαν τις έντονες επιφυλάξεις και την αντίδρασή τους, ενημερώθηκα στη συνέχεια αναλυτικά επί του θέματος.

Σε συνάντησή μου στο χωριό με εκπροσώπους των κατοίκων, το μήνυμα ήταν ηχηρό και σε οποιαδήποτε περίπτωση δίκαιο και εύλογο.

Δεν γνώριζαν τις προθέσεις των επενδυτών από  τη φάση του σχεδιασμού. Μέριμνά τους είναι  η προστασία του δάσους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απέναντι σε κάθε επενδυτική προσπάθεια.

Στο πλαίσιο αυτό ανέλαβα πρωτοβουλία με σκοπό την προστασία του δάσους.

Σε διαδοχικές συναντήσεις που προκάλεσα για να βρεθεί λύση, έγινε μια παραγωγική συζήτηση με την παρουσία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, του Δημάρχου Σερβίων, του Προέδρου της Τ.Κ. Μεσιανής, εκπροσώπων των επενδυτών και των υπηρεσιακών στελεχών που είχε θετικό αποτέλεσμα.

Προτάθηκε, αποφασίσθηκε και έγινε αποδεκτό από τους εκπροσώπους των επενδυτών η ακύρωση του έργου στο τμήμα που αφορά στο δάσος της Μεσιανής και η υλοποίησή του σε νέα θέση, παρ’ όλο που αυτό δημιουργεί δυσλειτουργία στους επενδυτές και απαιτεί νέες διοικητικές ενέργειες νομιμοποίησης.

Ευχαριστώ όλους για την παραγωγική συνεργασία κατά την οποία αναδείχθηκαν δύο σημαντικά πράγματα :

1ον   η συζήτηση στη βάση πραγματικών δεδομένων και γεγονότων έχει αποτέλεσμα και

2ον   η δίκαιη αντίδραση των πολιτών – των κατοίκων της Μεσιανής, που συνάντησε τη συμπόρευση  των κατοίκων των διπλανών χωριών καθώς και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, ανέδειξε ένα θέμα που είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλει στη βελτίωση των όρων για αντίστοιχα έργα.

Έκανα το καθήκον μου σαν ενεργός πολίτης και σαν Βουλευτής του Νομού Κοζάνης που εκπροσωπεί και τον τόπο του.

Είναι αυτονόητο ότι το ίδιο θα πράξω και σε κάθε περίπτωση που θα απαιτηθεί η συνδρομή μου.

Κοζάνη, 24/03/2021

 

                                                                                    Γιώργος Αμανατίδης

                                                                        Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μοιραστείτε την είδηση