Δήλωση του Θέμη Μουμουλίδη – Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής , σκηνοθέτη: « Όμηροι μιας παρέας οι έλληνες δημιουργοί. Ο διαχειριστικός έλεγχος στην Α.Ε.Π.Ι., δεν αφήνει κανένα περιθώριο ολιγωριών».

2 Min Read

Μετά τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου της Α.Ε.Π.Ι., αποτελέσματα που δεν μας εξέπληξαν αλλά ομολογουμένως ξεπέρασαν τις υποψίες μας περί κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών στους κόλπους της, αποδεικνύεται περίτρανα πως οι έλληνες δημιουργοί υπήρξαν επί σειρά ετών όμηροι και θύματα μιας παρέας, που αισχροκερδούσε εις βάρος των δημιουργών.

 

- Advertisement -

Οι εξωφρενικές αμοιβές μιας οικογένειας, ο τρόπος που λειτουργούσε ένα ολόκληρο «σύστημα» μέσω θυγατρικών εταιριών, τα αδιάθετα ποσά εκατομμυρίων ευρώ που δεν βρήκαν ποτέ το δρόμο να φτάσουν εκεί όπου ανήκαν , δηλαδή στους δημιουργούς, μας δημιουργούν ένα τεράστιο χρέος:

 

Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Ελλήνων δημιουργών.

Έχουμε ευθύνη για μια καθαρή και σαφή επίλυση του προβλήματος και δικαίωσης των Ελλήνων δημιουργών.

Ο παράλληλα με την ελληνική κοινωνία, χειμαζόμενος χώρος των δημιουργών , δεν μπορεί να ανεχθεί άλλους εκβιασμούς, θυσίες και εκφοβισμούς.

Είναι αδιανόητο να συνεχιστεί έστω και για μια μέρα η σκανδαλώδης λειτουργία της Α.Ε.Π.Ι.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να επιχειρήσει τα αυτονόητα, δηλαδή να ενεργήσει ακαριαία, με γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων δημιουργών και η Α.Ε.Π.Ι. οφείλει να αποδώσει άμεσα, τα οφειλόμενα ποσά.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να το πράξει, η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να εξασφαλίσει τα δικαιώματά τους.

Είναι καθοριστικής σημασίας η επαναφορά στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο, του άρθρου περί διορισμού Κρατικού Επιτρόπου με σκοπό την εξυγίανση, διότι θεωρούμε ότι μόνον έτσι διασφαλίζονται τα συμφέροντα των δημιουργών.

 

Η ΑΕΠΙ πρέπει να εξυγιανθεί και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Συγχρόνως να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η ομαλή μετάβαση σε ένα επόμενο υγιές καθεστώς διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο έλεγχος που ξεκίνησε πρέπει να ολοκληρωθεί και να φτάσει σε βάθος.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο που εισάγεται σε λίγες μέρες στην Ολομέλεια, εξασφαλίζει απολύτως τη χρηστή διαχείριση στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης προς όφελος των δημιουργών και της Πολιτείας .

Παράλληλα, θα πρότεινα σε εκείνους που στο πρόσφατο παρελθόν, επιχείρησαν να «υπερασπιστούν» το αδιανόητο και απαράδεκτο καθεστώς «διαχείρισης» της Α.Ε.Π.Ι., να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και να σιωπήσουν .

 

 

Μοιραστείτε την είδηση