Δημήτρης Μπουραντάς: Το μεγαλύτερο μέρος της λύσης ενός προβλήματος βρίσκεται στον ορισμό του

2 Min Read

Για την ηγεσία και τα χαρακτηριστικά του αποτελεσματικού ηγέτη στην οικογένεια, αλλά και στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον μίλησε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου ΑΘηνών Δημήτρης Μπουραντάς το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, καλεσμένος της ΑΜΚΕ Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος ο Κοζανίτης.

Πηγαίος και εκφραστικός ο Δημήτρης Μπουραντάς ανέλυσε τη σημασία της κουλτούρας, των αξιών, των εννοιών και των πεποιθήσεων που αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της, ενώ επισήμανε και την αξία της διαχείρισης των ανθρωπίνων πόρων. Επίσης, στάθηκε στην ανάγκη της αξιολόγησης και της ύπαρξης μετρήσιμων δεικτών, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «αν κάτι δεν μπορείς να το μετρήσεις, δεν μπορείς και να το διαχειριστείς».

- Advertisement -

Ο κ. Μπουραντάς μίλησε για την σημασία της παρακίνησης και της έμπνευσης από την πλευρά ενός ηγέτη, είτε αυτός είναι ο διευθύνων σύμβουλος, είτε ο γονιός, ενώ έδωσε έμφαση στη σημασία του ορισμού ενός προβλήματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το μεγαλύτερο μέρος της λύσης ενός οποιουδήποτε ζητήματος βρίσκεται στον ξεκάθαρο ορισμό του.

Τον Δημήτρη Μπουραντά, γνωστό από το βιβλίο του «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη» προλόγισε ο Δημήτρης Σιόλιος, ο οποίος παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Ηγεσία», ενώ το συντονισμό της συζήτησης είχε η Μαριαρένα Πάλλα.

 

Μοιραστείτε την είδηση