Δήμος Κοζάνης: Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – Υιοθέτησε ένα τετράποδο

2 Min Read
Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων 2023

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων αποτελεί μία ημέρα ευαισθητοποίησης για την προστασία των αδέσποτων τετράποδων, αλλά και ενημέρωσης γύρω από τα ζητήματα της υιοθεσίας και της εξάλειψης του φαινομένου εγκατάλειψης των τετράποδων φίλων μας.

Ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,  εξακολουθεί να σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφορικά με την υιοθεσία των αδέσποτων και την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

Επιπλέον, λειτουργεί το υπάρχον καταφύγιο ζώων συντροφιάς, εφαρμόζει πρόγραμμα στειρώσεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ζώων συντροφιάς, ενώ λειτουργεί και το νέο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Κτηνιατρείο. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύει στην ενίσχυση του προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες κτηνιάτρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Παράλληλα, από την πλευρά του ο Δήμος Κοζάνης υλοποιεί τις μελέτες για το νέο κυνοκομείο, που θα δώσει «ανάσα» στο πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Δήμος Κοζάνης απευθύνει εκ νέου κάλεσμα στους πολίτες να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο προσφέροντας ένα νέο «σπίτι» σε κάποιον τετράποδο φίλο.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αδέσποτοι σκύλοι που δίνονται για υιοθεσία είναι στειρωμένοι, εμβολιασμένοι και αποπαρασιτωμένοι, ενώ η υπηρεσία παρέχει στους πολίτες και ξηρά τροφή για 6 μήνες.

Περισσότερες πληροφορίες: 2461350444 & [email protected]

 

Αγαπώ και φροντίζω τα ζώα. Υιοθετώ ένα αδέσποτο.

 

Μοιραστείτε την είδηση