Τις επόμενες μέρες η συντήρηση του χώρου των κοιμητηρίων της πόλης της Κοζάνης

1 Min Read

Πρόκειται για έργα βελτίωσης των χώρων που δεν επηρεάζουν την χωροταξία

Το πρόγραμμα συντήρησης “ταλαιπωρημένων” κοιμητηρίων της Κοζάνης ξεκινά το επόμενο διάστημα, μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Δήμου Κοζάνης και ανάδοχου εργολάβου. Πρόκειται για ένα έργο που θα βελτιώσει την εικόνα των κοιμητηρίων αισθητικά και όχι χωροταξικά.

- Advertisement -

Το έργο θα “τρέξει” υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης και περιλαμβάνει την επανακατασκευή των κεντρικών διαδρόμων (πλατύσκαλα και σκαλοπάτια), καθώς και την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στους υπό κατασκευή διαδρόμους.

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου έγινε στις 9 Αυγούστου από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και την ανάδοχο του έργου Κωνσταντινιά Κεραμάρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης “όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με τη δέουσα προσοχή, ώστε να αποφευχθούν φθορές σε γειτονικές κατασκευές (τάφους) πέριξ των διαδρόμων. Για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθούν μηχανήματα έργων περιορισμένων διαστάσεων”.

Το κόστος της εργολαβίας είναι 60.000 ευρώ.

Άγνωστο είναι ακόμη το τι θα γίνει με το πρόβλημα χωρητικότητας που υπάρχει και είναι ιδιαίτερη οξυμένο. Η ανάγκη δημιουργίας νέου κοιμητηρίου κρίνεται επιβεβλημένη.

www.xronos-kozanis.gr  

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση