Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στις Κοινότητες της Δ.Ε. Δημητρίου Υψηλάντη

1 Min Read

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Υποδομές 2020-2021 Δημ. Υψηλάντη» από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου Βαγγέλη Χατζηγεωργιάδη, το πρωί της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου 2021. Το «παρών»  στη διαδικασία έδωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών Έργων Βαγγέλης Σημανδράκος.

Το εν λόγω έργο περιλαμβάνει την  κατασκευή, ανακατασκευή και επισκευή πεζοδρομίων, δρόμων κοινόχρηστων χώρων των  Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Δημητρίου Υψηλάντη του Δήμου Κοζάνης.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

  • Συντήρηση και κατασκευή πεζοδρομίων στην Κοινότητα Μαυροδενδρίου.
  • Κατασκευή κρασπεδορείθρων και πλακοστρώσεων στις εισόδους Σιδερών.
  • Συντήρηση σιντριβανιού και πάρκου στη λαϊκή αγορά, καθώς και συντήρηση και κατασκευή πεζοδρόμων στον αύλειο χώρο της εκκλησίας Ποντοκώμης.
  • Συντήρηση πλατείας ηρώου, καθώς και κατασκευή κιοσκιού και βρύσης στα νεκροταφεία της Κοινότητας Λιβερών.

 

Το έργο είναι αρχικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, ενώ o Προϋπολογισμός της Σύμβασης ανέρχεται σε 50.400,01 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α..

Η συγκεκριμένη σύμβαση, είναι η πρώτη από μία σειρά πέντε συμβάσεων, που αφορούν τις αντίστοιχες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κοζάνης, η χρηματοδότηση των οποίων προέρχεται από Πιστώσεις ΣΑΤΑ αναλογικά για το σύνολο των Κοινοτήτων, πλην της πόλης της Κοζάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το σύνολο των μελετών λήφθηκαν υπόψη οι προτάσεις των προέδρων των Κοινοτήτων.

Μοιραστείτε την είδηση