Δήμος Σερβίων–Βελβεντού: Απάντηση για τα ζητήματα του ΝΠΔΔ

2 Min Read


Είχαμε επισημάνει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι ορισμένοι αγνοούν τον τρόπο λειτουργίας ενός Νομικού Προσώπου όπως επίσης και την προσπάθειά τους να μην επιλύονται σοβαρά ζητήματα όπως το θέμα που προέκυψε με την λειτουργία των Παιδικών Σταθμών.
Η συζήτηση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του ΝΠΔΔ «Προσχολικής Αγωγής-Παιδείας-Κοινωνικής Μέριμνας» του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού επιβεβαίωσε τα παραπάνω καθώς παρότι ο Δήμαρχος Σερβίων- Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος εξασφάλισε την άμεση ενίσχυση-χρηματοδότηση του ΝΠΔΔ με το ποσό των 71χιλ. ευρώ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε μέρος αυτού του ποσού (25χιλ.) να κατευθυνθεί προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου σε μία περίοδο που θα έπρεπε όλοι να επιδιώκουν την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών που προσφέρει το ΝΠΔΔ όπως είναι μεταξύ άλλων και οι Παιδικοί Σταθμοί.
Με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα καλύπτονταν σχεδόν το ποσό που έχει προϋπολογιστεί για την λειτουργία του ΝΠΔΔ μέχρι και τον μήνα που διανύουμε για το 2018. Ζητούμενο βέβαια για ακόμη μία φορά το χρηματικό ποσό που εξασφαλίστηκε να κατευθυνθεί εκεί που πρέπει με ορθή διαχείριση και σύνεση.
Στο ίδιο πλαίσιο της άγνοιας κινούνται και όσοι καταγγέλλουν την αδυναμία λειτουργία του Ωδείου Σερβίων χωρίς να γνωρίζουν την πραγματικότητα. Ίσως διότι κανείς δεν τους ενημέρωσε, τουλάχιστον από το ΝΠΔΔ, ότι η πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή δεν προχώρησε γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ προέβλεψε ότι το χρηματικό κόστος της συγκεκριμένης θέσης θα επιβάρυνε τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του δήμου κάτι βέβαια που είναι αδύνατον να ισχύσει σύμφωνα και με τον Ν4483/17 που ορίζει ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις καλύπτονται από την καταβολή αντιτίμου.
Είναι προφανές λοιπόν ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τα παιδιά και την νεολαία και ποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τα θέματα που προέκυψαν

Μοιραστείτε την είδηση