Δήμος Σερβίων–Βελβεντού: Η πραγματικότητα για το Ιατρείο Τρανοβάλτου

2 Min Read


Παρακολουθώντας τα όσα γράφονται και λέγονται από «υπεύθυνους», «ανεύθυνους» «ενεργούς» «ενδιαφερόμενους υποψηφίους δημάρχους» και προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη γραμμή internet στο Ιατρείο Τρανοβάλτου αναφέρουμε τα εξής:
– Η κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, τηλεφωνικών συνδέσεων και άλλων αναγκών των Περιφερειακών Ιατρείων που λειτουργούν κυρίως σε δημοτικά κτίρια γίνεται προαιρετικά από τους ΟΤΑ στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των δημοτών, της συνεργασίας αλλά και της αδυναμίας της Πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου να καλύψει αυτές τις ανάγκες.
– Το Ιατρείο Τρανοβάλτου λειτουργεί σε Δημοτικό Κτίριο με ό,τι συνεπάγεται αυτό στο κόστος λειτουργίας του, κόστος το οποίο καλύπτεται από το ΝΠΔΔ «Προσχολικής Αγωγής-Παιδείας-Κοινωνικής Μέριμνας» που χρηματοδοτείται κανονικά από το Δήμο Σερβίων–Βελβεντού και θα έπρεπε καταρχήν να μεριμνήσει ώστε να μην προκύψει το συγκεκριμένο πρόβλημα.
– Με εντολή του Δημάρχου Αθανάσιου Κοσματόπουλου ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού αιτήθηκε την εγκατάσταση νέας τηλεφωνικής γραμμής με internet στο συγκεκριμένο κτίριο που θα εξυπηρετεί και τον χώρο του Ιατρείου.
– Η προσπάθειες αποκατάστασης του εν λόγω προβλήματος από την πλευρά του κ. Αγάπιου Γαβριηλίδη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ιδιότητάς του ως υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από την κάλυψη των υποχρεώσεων της Πολιτείας προς τα Περιφερειακά Ιατρεία και σίγουρα δεν αποτελεί προσωπικό κατόρθωμα.
Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται ποτέ να παίξει ψηφοθηρικά παιχνίδια στην πλάτη των δημοτών και με θέματα που σχετίζονται με την υγεία.

Μοιραστείτε την είδηση