Δημόσια ομάδα δημιουργήθηκε στο Facebook ενάντια στη “δρομολογημένη καταστροφή του αύλειου χώρου του Επισκοπείου Κοζάνης”

2 Min Read
Δημόσια ομάδα δημιουργήθηκε στο Facebook ενάντια στη “δρομολογημένη” καταστροφή του αύλειου χώρου του Επισκοπείου Κοζάνης. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα σημεία της πόλης που σε συνδυασμό με το γειτονικό Αρχοντικό Βούρκα αποτελούν μία όαση στην ασχήμια που μας περιβάλλει, λένε οι διαχειριστές στην πρόσκλησή τους.
H Κοινότητα Κοζάνης σε σχετική ανάρτηση της ανέφερε:
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 22/06/2020 η Κοινότητα Κοζάνης γνωμοδότησε αρνητικά κατά πλειοψηφία για το θέμα της ανέγερσης του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στην αυλή του Επισκοπείου.
Ακολούθησε δυστυχώς η, κατά παράβαση της απόφασης των εκλεγμένων Συμβούλων της Κοινότητας της πόλης, θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης (αξίζει για την ιστορία να σημειώσουμε ότι αρνητικά ψήφισαν μόνο οι κ.κ. Φλώρος και Μάρας της Ενότητας, και όλοι/όλες οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης και της Λαϊκής Συσπείρωσης), και πρόσφατα ανακοινώθηκε το προεδρικό διάταγμα που επιτρέπει την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο οικοδομικό τετράγωνο 267.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Τρίτης 2/5/2023 που είχαμε με την Κοινότητα Κοζάνης αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα που δίνει το πράσινο φως στην καταστροφή ενός ακόμα ζωτικού, ιστορικού και πράσινου σημείου του κέντρου της πόλης της Κοζάνης.
Καμία απόφαση που είναι ενάντια στο λαϊκό αίσθημα και το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί.
Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε όλοι και όλες μαζί. Θα μας βρουν απέναντι.
Μοιραστείτε την είδηση