Δημοσίευση και Επικοινωνία ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τοπικών δράσεων

2 Min Read

🌍Την Τετάρτη 28/06/2023 η εθελοντική ομάδα της GO Alive και τα μέλη της, στα πλαίσια του Kozani Goes Green υλοποίησαν δράση καθαρισμού στον χώρο διεξαγωγής του Νιαήμερου στην Κοζάνη. Ο σκοπός της δράσης ήταν να συλλεχθούν σκουπίδια και απορρίμματα που είχαν συσσωρευτεί στον χώρο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πιο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής.

🟢Αρχικά, οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο σημείο συνάντησης, όπου υπήρχαν οι εκπρόσωποι της GO Alive Μάρκος Χιόνος και Μαρία Στεφανίδου, για να τους καλωσορίσουν και να τους ενημερώσουν για την οργάνωση της δράσης καθαρισμού. Ακολούθως, οι εθελοντές διανεμήθηκαν σε μικρές ομάδες και τους ανατέθηκαν περιοχές του πάρκου για να καθαρίσουν.

🌱Εφοδιάστηκαν με σακούλες απορριμμάτων και γάντια προστασίας και εργάστηκαν με προσοχή και συνεργασία, περισυλλέγοντας τα σκουπίδια και τα απορρίμματα που εντόπισαν στον χώρο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης καθαρισμού, οι εθελοντές προσέλκυσαν την προσοχή περαστικών, οι οποίοι εκφράστηκαν θετικά για την πρωτοβουλία τους και εξέφρασαν την εκτίμησή τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

🌲Μετά τη συλλογή των σκουπιδιών, οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο σημείο συνάντησης, τα απορρίμματα που είχαν συλλεχθεί ήταν 10 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων οι οποίες τοποθετήθηκαν σε κάδους. Επίσης, οι εθελοντές πραγματοποίησαν έναν μικρό απολογισμό και συζήτησαν για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της συμμετοχής της κοινότητας σε τέτοιου είδους δράσης.

♻Η δράση καθαρισμού του χώρου ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την προσπάθεια και τη συνεισφορά των εθελοντών. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και συμμετοχής της κοινότητας στην προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση