Δημοτικό Κτηνιατρείο αποκτά η Κοζάνη

2 Min Read

Στο Δήμο Κοζάνης παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κτηνιατρείου Κοζάνης. Το Δημοτικό Κτηνιατρείο στεγάζεται σε μέρος του χώρου των εγκαταστάσεων του πρώην κτηνιατρικού εργαστηρίου στη Λευκόβρυση.

Η παράδοση του χώρου έγινε από την αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια στον δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου περιβάλλοντος Μίλτου Μαγγιρίδη. Είχε προηγηθεί απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, με την οποία παραχωρείται προς χρήση ο συγκεκριμένος χώρος στο Δήμο.

«Είναι ένα δείγμα πολιτισμού να παρέχουμε περίθαλψη στα αδέσποτα, πέρα από ηθικό χρέος. Η στείρωση είναι το πιο ισχυρό όπλο σε ένα μεγάλο πρόβλημα που απαιτεί τη συνεργασία φορέων. Το κτίριο έχει παραχωρηθεί από το ΥΠΑΑΤ και ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρείται ως δημοτικό κτηνιατρείο, με την επιθυμία να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των ζώων και των ανθρώπων» τόνισε η κ. Δαδαμόγια.

Με τη λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου Κοζάνης επιδιώκεται να αξιοποιηθεί αποτελεσματικότερα η δυνατότητα που δίνει ο νόμος στο Δήμο για προσέλκυση εθελοντών κτηνιάτρων και αύξηση του αριθμού των στειρώσεων. «Συμπληρώνουμε τη μεγάλη εικόνα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων. Έχουμε το καταφύγιο, τη συνεργασία με την κτηνίατρο. Το Κτηνιατρείο πλέον μας δίνει δυνατότητες και να προσελκύσουμε εθελοντές. Μεγάλο στοίχημά μας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών. Τα αδέσποτα δεν πέφτουν από τον ουρανό, αλλά κάποιοι τα αφήνουν» επισήμανε ο Δήμαρχος Κοζάνης.

«Ελπίζω ότι αυτό πλέον σήμερα που βλέπετε και σας άρεσε θα είναι το κορυφαίο δημοτικό κτηνιατρείο, αν όχι της Ελλάδας, της Βορείου Ελλάδας. Θα είναι το έναυσμα για μια συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις. Θέλουμε να συνεργαστούμε. Σε αυτό το εγχείρημα δεν περισσεύει κανείς» ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μίλτος Μαγγιρίδης.

Το Δημοτικό Κτηνιατρείο περιλαμβάνει δύο χειρουργικούς χώρους πλήρως εξοπλισμένους και επιθυμία όλων είναι να συμβάλει στην διαχείριση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη και είναι τα αδέσποτα.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση