Σε κλίμα έντασης το Περιφερειακό Συμβούλιο για το προσφυγικό- Live εικόνα

3 Min Read

Με μοναδικό θέμα το προσφυγικό, συνεδριάζει αυτή τη στιγμή το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνεδρίαση βρίσκονται και πολλοί Δήμαρχοι της περιοχής (Κοζάνης, Εορδαίας,  Σερβίων- Βελβεντού, Βοίου, Νεστορίου, Άργος Ορεστικού, Δεσκάτης, Γρεβενών).

Ο Πρόεδρος του ΠΣ Γιώργος Κωτσίδης, ξεκινώντας την συνεδρίαση έκανε λόγο για μια συνεδρίαση, που σκοπό έχει να ξεδιαλύνει το τοπίο, καθώς «ακούγονται πολλά». Ακολούθησε για μια ακόμη φορά  ένταση σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Εισηγητής του θέματος είναι ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας.

Ο κ. Κάτανας, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Περιφέρειας όλο το περασμένο διάστημα αλλά  τόνισε πως πρέπει όλοι να καταλάβουν πως από το Μάρτιο την αποκλειστική διαχείριση των προσφύγων και της χωροταξίας  του έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε πως δεν μας αφορά το θέμα, αλλά εμείς όλο αυτό τον καιρό κάνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία μας. Περάσαμε ως Περιφέρεια, με την πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης  άριστα τις εξετάσεις στη Λευκόβρυση και όλοι μαζί δείξαμε τη φιλοξενία μας. Έχω ένα ερώτημα μόνο: Οι απόντες έχουν δικαίωμα να κάνουν κριτική; Σήμερα είμαστε η μοναδική Περιφέρεια που δεν έχει πρόσφυγες αλλά όταν είχε έγινε υπόδειγμα».

Ο κ. Κάτανας υπογράμμισε πως υπήρξαν Δήμοι που δεν συνεργάστηκαν  όλο αυτό το διάστημα και επεσήμανε πως αν κάποιος πιστεύει πως η Περιφέρεια μας δεν πρέπει να δεχτεί πρόσφυγες να βγει δημόσια και να το πει.

“Και σχέδιο είχαμε και πρωτοβουλίες λάβαμε. Η Περιφέρεια ότι έκανε το έκανε φανερά και η όποια κριτική πως κινηθήκαμε στο σκοτάδι δεν μας αφορά”. Έκλεισε ρωτώντας αν υπάρχει άλλη Περιφέρεια που να έχει κάνει τόσα πολλά στο κομμάτι της προετοιμασίας.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Δακής χαρακτήρισε προσβλητικές τις δηλώσεις του κ. Κάτανα σχετικά με τις εκφράσεις απόντες, άφαντοι για πρόσωπα της αντιπολίτευσης  και για Δήμους που δεν συνεργάστηκαν.

Ο κ. Κάτανας ανταπάντησε λέγοντας πως αναφερόταν σε όποιον μιλούσε για κρυφή διπλωματία.

Ο κ. Μουμουλίδης έκανε λόγο για κάποιους που με πολύ έυκολο τρόπο παίζουν επικοινωνιακά  παιχνίδια σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Πρόσθεσε μάλιστα πως το τελευταίο 48ωρο έχουν αυξηθεί πολύ οι εισροές προσφύγων.

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου απευθυνόμενη στον κ. Κάτανα τόνισε πως όταν υπάρχουν έγγραφα που δεν τα ξέρει το Π.Σ. δικαούται να μιλά για κρυφή διπλωματία. “Ποιό είναι το σχέδιο της Περιφέρειας για το προσφυγικό που πήγε στο Υπουργείο και γιατί δεν το ξέρουμε”; Παράλληλα αναρωτήθηκε αν η Περιφερειακή Αρχή δέχεται το γεγονός πως όλη η ευθύνη ανήκει στο στρατό.

Για πλήρη αγνοια των στοιχείων μίλησε ο Ν. Κουρκούτας ενώ ακολούθησε νεά ένταση και διακοπή μετά από άσχημο  χαρακτηρισμό του για τους πρόσφυγες.

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση