Δυναμική κινητοποίηση στη Σιάτιστα εναντίον των αιολικών στο Μπούρινο- Ζευκλής: Η τελική μάχη, αν χρειαστεί, θα δοθεί στο Μπούρινο και στο Άσκιο

2 Min Read

Με σύνθημα «όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» ξεκίνησε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Καραμπατζιάς τη συγκέντρωση ενάντια στα αιολικά στο Βόιο, όπου ο Δήμος Βοίου, η Κοινότητα Σιάτιστας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας, η οργάνωση ΣΟΣ Εορδαία, ο ΕΟΣ Κοζάνης, ο Σύλλογος Πρωτοχωρίου, το ΤΕΑΜ Κοζάνης, ο ΕΜΑΣ Μ. Αλέξανδρος Λευκοπηγής, η Πεζοπορική και Ορειβατική Ομάδα Λευκοπηγής και τόσοι άλλοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα αιολικά στο Μπούρινο το απόγευμα του Σαββάτου στη Σιάτιστα.

- Advertisement -

«Είμαστε μια κοινωνία διαλλακτική που έχει αποδείξει ότι δεν έχει κωλύματα και συνεισφέρει στο κομμάτι που της αναλογεί, αλλά όταν η εφαρμογή γίνεται τόσο άναρχα, δεν μπορεί να συμφωνήσει. Αυτός ο Δήμος θα δώσει μεγάλη μάχη σε επίπεδο τεκμηρίωσης για να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Η τελική μάχη, αν χρειαστεί, θα δοθεί πάνω στο Μπούρινο και πάνω στο Άσκιο» είπε ο Δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής, μεταφέροντας το αίσθημα αισιοδοξίας και την πρώτη απορριπτική απόφαση για αιολικά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας Σάκης Μπούρτσος που αναφέρθηκε στο ξεχωριστό αυτό βουνό, αλλά και ο μεταλλειολόγος Χρήστος Κολοβός που έκανε λόγο για ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή.

Όλοι όσοι πήραν το λόγο τόνισαν ξεκάθαρα ότι δεν είναι εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά της καταστροφής της βιοποικιλότητας του Μπούρινου και έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι το έργο θα προσκρούσει στην ισχυρή αντίσταση του κόσμου,  ο οποίος δεν θέλει επ’ ουδενί τρόπο να παραδοθεί ο Μπούρινος στα ιδιωτικά συμφέροντα.

 

Κατερίνα Κοζιάκη

Μοιραστείτε την είδηση