Δύο χρόνια από τη δολοφονική επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

2 Min Read

Τη μετονομασία της οδού Καμβουνίων σε Πέτρου Ξανθόπουλου ζητά ο σύλλογος εφοριακών

Ήταν 16 Ιουλίου του 2020 γύρω στη 1.30 το μεσημέρι, όταν ένας 45χρονος εισέβαλε στη ΔΟΥ Κοζάνης με τσεκούρι και άρχισε τα «τυφλά» χτυπήματα στους εργαζόμενους στο τμήμα εισοδήματος. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ενός άνδρα, ο βαρύς τραυματισμός μιας γυναίκας και ο ελαφρύτερος τραυματισμός δύο ακόμα γυναικών.

Δύο χρόνια μετά ο σύλλογος εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας ζητά τη μετονομασία της οδού Καμβουνίων (μπροστά από τη ΔΟΥ) σε οδό Πέτρου Ξανθόπουλου στη μνήμη του εφοριακού που τραυματίστηκε βαρύτατα στην επίθεση και πέθανε το Φεβρουάριο του 2021 μετά από μακρά νοσηλεία. Ήταν πατέρας ενός 15χρονου αγοριού.

Τι συνέβη στις 16 Ιουλίου του ‘20

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων ο 45χρονος μπήκε στην εφορία με το τσεκούρι κρυμμένο και, αφού ανέβηκε χωρίς να κινήσει υποψίες, άρχισε να χτυπά στα «τυφλά» τους εργαζόμενους στο τμήμα εισοδήματος.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον άνδρα να μπαίνει στην δημόσια υπηρεσία κρατώντας μία πλαστική σακούλα, δίνοντας το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου. Αφού υποβλήθηκε σε τυπική θερμομέτρηση, ανέβηκε στο 2ο όροφο και, βγάζοντας από τη σακούλα το μικρό τσεκούρι άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους.

Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Μία τέταρτη υπάλληλος, στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. Ο δράστης συνελήφθη αφού πρώτα τον ακινητοποίησαν ο προϊστάμενος της εφορίας Γιάννης Ποδιώτης και ένας άλλος υπάλληλος.

Ο δράστης της πρωτοφανούς σε αγριότητα και βιαιότητα επίθεση πέρυσι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 26 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας.

Ο κατηγορούμενος, που κατά την απολογία του εμφανίστηκε αμετανόητος, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις πράξεις του χωρίς να του αναγνωριστεί καμία ελαφρυντική περίσταση. Μετά την εκφώνηση της ετυμηγορίας αποχώρησε από την δικαστική αίθουσα, κάτω από ισχυρά αστυνομικά μέτρα, επιστρέφοντας στις φυλακές.

 

Μοιραστείτε την είδηση