Δυο επιδόματα στους πληγέντες της Εορδαίας από τα πλημμυρικά φαινόμενα -Ξεκινά την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων στο Δημαρχείο Πτολεμαϊδας

3 Min Read

Αιτήσεις για την καταβολή δυο κρατικών επιδομάτων σε όσους επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 22ης Αυγούστου στην Εορδαία, μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες της περιοχής από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί πως ο Δήμος Εορδαίας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία, προκειμένου να αντιμετωπίζει τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την κακοκαιρία.

Τα επιδόματα θα δοθούν σε πολίτες των οποίων η περιουσία βρίσκεται στις κοινότητες: Πτολεμαΐδας, Άρδασσας, Περδίκκα, Πεντάβρυσου και Αγίου Χριστοφόρου και στα αγροκτήματα: Πτολεμαΐδας, Άρδασσας, Κρυόβρυσης, Ασβεστόπετρας, Προαστείου, Αγίου Χριστοφόρου, Ανατολικού, Κομνηνών, Πεντάβρυσου και Περδίκκα.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε τα επιδόματα που θα δοθούν είναι για τις πρώτες βιοτικές ανάγκες και για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών η/και την αντικατάσταση οικοσκευής.

Όσον αφορά στο πρώτο, πρόκειται για εφάπαξ χορήγηση ποσού εξακοσίων ευρώ (600,00€) σε πολίτες των οποίων η κύρια κατοικία έχει πληγεί από την πλημμύρα, δεν είναι δυνατή η διαμονή τους σε αυτήν και έχουν περιέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το επίδομα αυτό αποσκοπεί στην κάλυψη των πρώτων στοιχειωδών αναγκών όπως η προσωρινή διαμονή, η διατροφή και ο ρουχισμός.

Το δεύτερο επίδομα που χορηγείται εφάπαξ, αφορά στην αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών των κύριων κατοικιών που επλήγησαν ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής τους. Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης είναι έως έξι χιλιάδες ευρώ (6.000,00 €) και χορηγείται για την αντικατάσταση πραγμάτων και ηλεκτρικών συσκευών που καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες και για απλές επισκευαστικές εργασίες που καθιστούν την κατοικία λειτουργική και δεν απαιτούν άδεια επισκευής ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κ.λ.π., η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών, μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα μπορεί να γίνεται έως και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στο Γραφείο 6 του Δημαρχείου Εορδαίας (Ισόγειο-πρώτο γραφείο δεξιά της εισόδου), καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00. (Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2463350122).

Τέλος να σημειωθεί ότι για την διευκόλυνση των πολιτών, όλα τα απαραίτητα έντυπα που απαιτούνται να προσκομιστούν συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα, θα βρίσκονται σε ειδική ενότητα της Επίσημης Ιστοσελίδας του Δήμου Εορδαίας : https://www.eordaia.gov.gr.

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση