Δυσαρέσκεια από μελετητικές εταιρείες για τη στάση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο θέμα της Γέφυρας

2 Min Read

Ζητούν παρέμβαση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων Έργων Κεντρικής Μακεδονίας

Εξελίξεις θα έχουμε πιθανότατα τις επόμενες μέρες σε ό,τι αφορά στο θέμα της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, καθώς ενδιαφερόμενες να συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τη “μεγάλη” μελέτη για τη στατική επάρκεια και την αναβάθμιση της γέφυρας, εμφανίζονται δυσαρεστημένες με τον τρόπο που λειτουργούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και συγκεκριμένα η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Συγκεκριμένα, μελετητική εταιρεία φέρεται να ζητά παρέμβαση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων Έργων Κεντρικής Μακεδονίας και να θέτει θέμα διαχείρισης του προβλήματος της γέφυρας από την πλευρά της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η διαχείριση του προβλήματος της γέφυρας από πλευράς της αρμόδιας υπηρεσίας σοβεί χωρίς αποτέλεσμα άξιο λόγου».

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, θέμα που θέτει είναι οι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που διαμορφώνονται, όπως χαρακτηριστικά λέγεται από την πλευρά της εταιρείας, καθώς κατά την εξέλιξη του υπόψη διαγωνισμού, πέραν της διαχείρισής του από τους υπηρεσιακούς αρμόδιους και υπεύθυνους, παρατηρείται σημαντική και εκτεταμένη εμπλοκή καθηγητών και άλλων προσώπων, η ανάμιξη των οποίων συνιστά περίπτωση αθέμιτου ανταγωνισμού, έναντι των κατά νόμο αρμοδίων Μελετητών.

Τέλος, εκφράζεται δυσαρέσκεια από την έως τώρα συμπεριφορά των υπηρεσιών, αφού  στις ερωτήσεις που έγιναν από δύο ενδιαφερόμενους σχετικά με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν δόθηκε καμία απάντηση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός που επρόκειτο να γίνει στις 30 Αυγούστου ματαιώθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Ο αγώνας με το χρόνο είναι μεγάλος, καθώς η γέφυρα κατασκευάστηκε στα μέσα του ’70 και η πλημμελής συντήρηση, αλλά και η «ηλικία «της», προκαλούν ανησυχία στους μελετητές για ένα συμβάν αστοχίας, όπως πχ. θραύση καταστρώματος, υποχώρηση στηριγμάτων δοκών, με πολύ οδυνηρές συνέπειες. Κάθε μέρα που περνάει και η προκήρυξη του διαγωνισμού αργεί, άρα και οι εργασίες επισκευής, η ανησυχία μεγαλώνει.

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση