Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης: Εορτασμός της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

3 Min Read

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό  της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας προσκαλεί σε μουσική εκδήλωση υπό τον γενικό τίτλο:

 

- Advertisement -

Στο φως του φεγγαριού.

«…παράθυρο ανοιχτό…»

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, στις 21:00 η ώρα.

Περιλαμβάνει μουσική εκδήλωση με το Χρήστο Ντάγκαλα και το Μάκη Σεβίλογλου, συνεργάτες στο “Απόψε στ’ όνειρό μου… Παράθυρο ανοιχτό”.

«Ο Χρήστος Ντάγκαλας και ο Μάκης Σεβίλογλου, ξεκινούν έναν διάλογο «αλά παλαιά και αλά καινούργια», με βάση τις παραδοσιακές φόρμες των Γρεβενιώτικων δημοτικών τραγουδιών!!!

Το ντέφι και το κλαρίνο, συνομιλούν με την κιθάρα και το κοντραμπάσο.

Το χθες συναντά το σήμερα… ατενίζοντας από ψηλά την Γρεβενιώτικη Πίνδο, αυτή τη θάλασσα από βουνά, που στέκει στην πλατωσιά του απέραντου.

Ο Χρήστος Ντάγκαλας, ο πιο σπουδαίος εν ζωή, δημοτικός τραγουδιστής των Γρεβενών, συναντά τον νεότερό του Μάκη Σεβίλογλου, που συνδέει με δεξιοτεχνία την παράδοση, με το σήμερα.

Μια συνάντηση που τιμά το ιδιαίτερο, αλλά αδικημένο δημοτικό τραγούδι του ορεινού όγκου των Γρεβενών, γεμάτο αλήθεια, όση και ο τόπος που το αφορά… μια συνάντηση «φόρος τιμής» σε εκείνους που μας έχουν «κεράσει» χρόνια τώρα μνήμες, αγάπη για τους τόπους μας, τα τραγούδια και τους ωραίους, καθαρούς ανθρώπους.

Μαζί τους οι μουσικοί: Γιάννης Δανίτσας – Κλαρίνο, Μάριος Μακρής – κιθάρα, Τέλης Αντωνίου – κοντραμπάσο, Σπύρος Τζιάτζιος – ντέφι»

 

Υπενθυμίζουμε ότι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής λειτουργούν δύο εκθέσεις:

Α) Στον προθάλαμο του εκθεσιακού χώρου του Μουσείου παραμένει η έκθεση των έργων του Θερινού Εικαστικού Εργαστηρίου 2018, με γενικό θέμα «Με αφορμή το παρελθόν. Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους», και με ειδικό θέμα «Γυναίκα εν οίκω και εν δήμω». Το Εργαστήριο  πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Β) Στη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Από την ανασκαφή στην παρουσίαση», που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης. Η Έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού στην Κοινωνία» και παρουσιάζει τη δουλειά των Υπαλλήλων των Εφορειών Αρχαιοτήτων Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας, Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, Μαγνησίας και Κοζάνης καθώς και η πολιτισμική κληρονομιά των συγκεκριμένων περιοχών, μέσα από 103 ταμπλό.

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 18:00 έως τις 24:00.

 

Η  είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μοιραστείτε την είδηση