Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Φωτογραφίας «Πορτρέτα αστών της Τραπεζούντας» από το αρχείο της Άννας Θεοφυλάκτου στο Μουσείο Πτολεμαϊδας

1 Min Read

Παρουσία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Μανάδη, εκπροσώπων φορέων και φίλων της τέχνης, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 17-10-2018 στο Μουσείο Πτολεμαϊδας η Έκθεση Φωτογραφίας «ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ» από το αρχείο της Άννας Θεοφυλάκτου και την συνδρομή του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Δίνοντας την ταυτότητα της έκθεσης η κάτοχος του αρχείου Άννα Θεοφυλάκτου επεσήμανε ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή Έκθεση με 190 έργα, με πορτρέτα αστών της Τραπεζούντας και εικόνες της καθημερινότητας , που αποτελούν κειμήλια μιας άλλης εποχής.

- Advertisement -

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Καθηγητής Ιστορίας Κωνσταντίνος Φωτιάδης στάθηκε στη σημαντικότητα της Έκθεσης τονίζοντας πως είναι ότι καλύτερο     έχει γίνει τα τελευταία 100 χρόνια ,για τον Αστικό πληθυσμό των Ελλήνων του Πόντου και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ένα άλλο κομμάτι της ιστορίας .

Στην αξία της Έκθεσης αναφέρθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ιωάννης Αριστερίδης εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , συγχαίροντας τους εμπνευστές της .

Η διάρκεια της Έκθεσης θα είναι μέχρι 31 Δεκεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας της είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00- 14:00 .

Μοιραστείτε την είδηση