Εγκαινιάστηκε το Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης

2 Min Read

Ένα νέο επισκέψιμο χώρο, στον οποίο εκτίθενται σημαντικά εκκλησιαστικά κειμήλια απέκτησε η Κοζάνη καθώς η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης εγκαινίασε το Κειμηλιαρχείο της, το οποίο στεγάζεται εντός του Επισκοπείου. Τα εγκαίνια έγιναν,  ανήμερα της γιορτής του Τιμίου Σταυρού.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο, στον οποίο εκτίθενται εικονίσματα, σκεύη, άμφια και Ευαγγέλια.

- Advertisement -

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, παρουσία του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονος, του Μητροπολίτου Γρεβενών Δαβίδ, του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου και του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμου.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ο πρώην Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης και αρκετός κόσμος.

«Σήμερα, ημέρα της Υψώσεως του Σταυρού, το όπλο κατά του διαβόλου, ο Θεός αξιώνει την ταπεινότητα μου να εγκαινιάσει το παρόν Κειμηλιαρχείον, στο οποίο εκτίθενται ιστορικά σεβάσματα της πίστεως μας, τα οποία εκφράζουν την πίστη και την ενίσχυση της καρδιακής, προς τον Θεό, αγάπης» είπε ο Μητροπολίτης Παύλος κατά την τελετή των εγκαινίων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων που παραβρέθηκε στην τελετή, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το έργο του Μητροπολίτη Παύλου, σημειώνοντας πως «οι Κοζανίτες θα πρέπει να είναι περήφανοι».

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

Μοιραστείτε την είδηση