Εγκαινιάστηκε το νέο στάδιο της Αιανής (φωτογραφίες )

2 Min Read

Με λαμπρά εγκαίνια και φιλοξενούμενη την Εθνική ομάδα Ποδοσφαίρων κάτω των 17,  άνοιξε τις πύλες του νέο στάδιο της Αιανής. Ένα πραγματικό στολίδι, που ολοκληρώθηκε σχεδόν 20 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε ο σχεδιασμός του.

Το στάδιο της Αιανής,  ξεκίνησε ως σκέψη από τον τότε Δήμο Αιανής και το 2001 εντάχθηκε στον οργανισμό “Ελλάδα 2004”.    Όταν όμως to 2006  σταμάτησε η χρηματοδότηση του παρέμεινε μισοτελειωμένο για πολλά χρόνια, μέχρι τη στιγμή που εθελοντές από την Αιανή ξεκίνησαν να το περιποιούνται και να παίρνει τη μορφή σταδίου.  Με προσωπικό χρόνο, μεράκι, χρήματα και επιμονή κατάφεραν να το «πρασινίσουν» δίνοντας έτσι μορφή σε μια ιδέα που είχε έρθει η ώρα της.

- Advertisement -

Εκεί ήταν που βρέθηκε  o Γρηγόρης Χ. Στάμος ο οποίος χρηματοδότησε τα αποδυτήρια και  τα γραφεία του σταδίου, τα οποία υλοποίησαν οι μάστορες της Αιανής με προσωπική εργασία. Οικονομικά συνέδραμε και ο Γιάννης Αποστόλου.

Στη συνέχεια προστέθηκε από το Δήμο Κοζάνης  μια ακόμη κερκίδα στο στάδιο (ήταν αρχικά να τοποθετηθεί στο παλιό στάδιο) και με την επιτάχυνση των διαδικασιών και τη λήψη των αδειοδοτήσεων , φτάσαμε στα σημερινά εγκαίνια.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδη, ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας σε θέματα αθλητισμού Δημήτρης Καρακασίδης, ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Δεσποτίδης, Αριστοτέλης Πουτακίδης, Γιάννης Γρηγοριάδης, Κώστας Βακουφτσής  και Χρύσα Αθανασιάδου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Αντώνης Κύρινας, ο Πρόεδρος της ΤΚ Αιανής Ηλίας Μπουρνιώτης,  ο πρώην Δήμαρχος Αιανής Γιώργος Τζέλλος κ.α.

Μοιραστείτε την είδηση