Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης το νέο λογότυπο του Δήμου

2 Min Read

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το βράδυ της Τετάρτης από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης το νέο λογότυπο του Δήμου Κοζάνης. Το λογότυπο προέκυψε όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης μέσα από διπλή διαγωνιστική διαδικασία (ο πρώτος διαγωνισμός κρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή άγονος) με επικεφαλής της Επιτροπής τον κορυφαίο desginer Στέργιο Δελιαλή.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, από το 2011 που έγινε Καλλικρατικός ο Δήμος, δεν υπήρχε λογότυπο (το παλαιό του Λασσάνη όπως και τα υπόλοιπα λογότυπα των υπολοίπων πρώην Δήμων Αιανής, Ελίμειας, Υψηλάντη και Ελλησπόντου καταργήθηκαν)  και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει ο σχετικός διαγωνισμός.

Από τη  διαγωνιστική διαδικασία προέκυψε το συγκεκριμένο λογότυπο, που θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία θα τιμηθεί και ο Στέργιος Δελιαλής ενώ αναφέρθηκε στο νέο λογότυπο ως απαραίτητο για να δείξει την εξωστρέφεια και τη δυναμική του Δήμου.

Ενστάσεις για το τελικό αποτέλεσμα εξέφρασε η παράταξη “Ενότητα”, με το Λάζαρο Μαλούτα να σημειώνει πως δεν πιστεύει πως έχει την αποδοχή των δημοτών. Θετικός ήταν ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Γιώργος Γκουτζηκώστας ενώ ο Γιάννης Δεληγιάννης έκανε λόγο “για ιστορική ύβρη” και αποχώρησε της διαδικασίας.

Κατά του νέου λογοτύπου και υπέρ της διατήρησης του παλαιού λογοτύπου με το Γιώργο Λασσάνη τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ρούσης Αλεξανδρής και η κα Τάσα Σιόμου.

Το λογότυπο υπερψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή και τη Λαική Συσπείρωση, παρών δήλωσαν ο Λάζαρος Μαλούτας και ο Βαγγέλης Καραπάτσιος, αρνητικά ψήφισαν οι Νούλα Τομπουλίδου, Κώστας Κυριακίδης και Ελπίδα Κοιμτζίδου.

Μοιραστείτε την είδηση