Εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο της νέας «Κοβενταρείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

2 Min Read

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο της νέας «Κοβενταρείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο της Βιβλιοθήκης Παναγιώτη Δημόπουλο.

Ο κ. Δημόπουλος κατά την παρουσίαση τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το Επιχειρησιακό Σχέδιο Οργάνωσης και Λειτουργίας της Νέας Βιβλιοθήκης Κοζάνης 2016 – 2019 αποτελεί την εξειδίκευση και ουσιαστικά τον επιχειρησιακό βραχίονα του αντίστοιχου Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Κοζάνης από πλευράς του Αυτοτελούς ΝΠΠΔ «Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκης Κοζάνης».

- Advertisement -

Στόχος του Σχεδίου είναι η προετοιμασία της μεταφοράς καθώς και η οργάνωση και λειτουργία της ΚΔΒΚ στο Νέο Κτίριο με χρονικό ορίζοντα αναφοράς το διάστημα 2016 – 2019, όταν και ολοκληρώνεται η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΔΒΚ. Το Σχέδιο διαμορφώνεται με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα λαμβάνοντας υπόψη τις περιοριστικές συνθήκες αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου στον οποίο υπάγεται η ΚΔΒΚ και κατ’ επέκταση της χώρας, καθώς και τους λοιπούς διοικητικούς περιορισμούς που αφορούν στην αδυναμία πρόσληψης προσωπικού αλλά και στον αυστηρό έλεγχο σκοπιμότητας – νομιμότητας ακόμη και βασικών δραστηριοτήτων  και κατά συνέπεια διαδικασιών και διάθεσης πόρων.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου της Νέας Βιβλιοθήκης δεν συνοδεύτηκε από την ανάλογη στρατηγική για την Οργάνωση και Λειτουργία της».

Σύμφωνα με το σχέδιο του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού το ετήσιο κόστος της νέας βιβλιοθήκης ανέρχεται σε 670 χιλ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 200 χιλ θα πρέπει να αναζητηθούν από χρηματοδοτικές πηγές εκτός δήμου όπως χορηγίες, εκδηλώσεις, τιμολογημένες εκδόσεις της βιβλιοθήκης κ.α. Το σχέδιο προβλέπει δημιουργία μουσείου που θα χωρίζεται σε τρεις πτέρυγες, δημιουργία παιδικής βιβλιοθήκης και αυτόνομο συντηρητήριο.

Να σημειωθεί πως το Επιχειρησιακό Σχέδιο απέσπασε τα εύσημα της αντιπολίτευσης η οποία ευχήθηκε να γίνει γρήγορα η μετακόμιση στο νέο κτίριο και να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του νέου οργανισμού. Οεπικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Γκουτζικώστας ωστόσο κάλεσε τον Πρόεδρο να δώσει ιδιαίτερη σημασία στη διαχείριση του προσωπικού προκειμένου να μην αλλάξουν οι εργασιακές τους σχέσεις και να προβλεφθούν  όσα πρέπει για το νέο εργασιακό τους περιβάλλον.

Σωκράτης Μουτίδης – www.kozani.tv

Μοιραστείτε την είδηση