Εγνατία Οδός: Νέα επιτρεπόμενα όρια στην γέφυρα Αξιού από την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου

2 Min Read

Περιορισμοί στην κυκλοφορία επαγγελματικών οχημάτων

Περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη θα ισχύσουν από αυτή την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στην Εγνατία Οδό στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων, λόγω της έναρξης των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών της γέφυρας Αξιού. Πρόκειται για το σημείο που εδώ και πολλούς μήνες έχει αποκλειστεί η μια λωρίδα κυκλοφορίας αμέσως μετά τα διόδια.

- Advertisement -

Οι εργασίες που ξεκινούν την Δευτέρα προβλέπουν τον αποκλεισμό του δεξιού κλάδου του αυτοκινητοδρόμου (κατεύθυνση προς  Θεσσαλονίκη) και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας η κυκλοφορία των οχημάτων από Αθήνα και Ηγουμενίτσα προς Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται από μια λωρίδα κυκλοφορίας με εκτροπή τους στον αριστερό κλάδο του αυτοκινητοδρόμου.

Η ειδική σήμανση για τις παρακάμψεις έχει τοποθετηθεί και αναμένεται να υπάρξουν μικρές καθυστερήσεις στην κίνηση. Η Τροχαία θα βρίσκεται στο σημείο και καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί αφού αμέσως μετά τα διόδια ξεκινούν τα έργα. Ωστόσο, καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών αποφασίστηκε να μην καταβάλλεται αντίτιμο διέλευσης στα διόδια Μαλγάρων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκαν επιπλέον περιορισμοί κυκλοφορίας για τα επαγγελματικά οχήματα και έχουν τεθεί νέα επιτρεπόμενα όρια διέλευσης. Λόγω του ότι η κυκλοφορία θα διεξάγεται με αμφιδρόμηση στον αριστερό κλάδο και στο υπόψη τμήμα/κατεύθυνση το μέγιστο επιτρεπόμενο πλάτος των υπερμεγέθων οχημάτων θα είναι αυστηρά 3,10 μέτρα και το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος αυστηρά 40 τόνοι.

Επισημαίνεται ότι τα οχήματα των οποίων οι διαστάσεις και τα βάρη υπερβαίνουν τα καθοριζόμενα από τη νομοθεσία ανώτατα όρια για να κινηθούν στην Εγνατία Οδό πρέπει να έχουν ειδική άδεια διέλευσης που εκδίδεται από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κατόπιν αίτησης των ενδιαφερομένων (η αίτηση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας https://vpms.egnatia.gr/)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση