Εικόνες και βίντεο από την προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Αμανατίδη

4 Min Read

Με την πολυπληθή όσο και συγκλονιστική παρουσία του κόσμου να αποτελεί την επιβεβαίωση της νίκης και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Γιώργο Αμανατίδη και στους 88 υποψηφίους του συνδυασμού «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση στην Αίθουσα Τέχνης στην πόλη της Κοζάνης.

 «Γνωρίζουμε πολύ καλά αυτά που απαιτούν η κοινωνία και η οικονομία. Όσα πρέπει να κάνουμε ή να αποφύγουμε, ότι δεν τα κατάφερε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Και η Συμμαχία για την Ανάπτυξη είναι έτοιμη. Όχι απλώς για το νέο της βήμα. Είναι έτοιμη, για το μεγάλο άλμα. Και είναι έτοιμη να πάει μπροστά» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Αμανατίδης δίνοντας παράλληλα το στίγμα της διοίκησης από την 1η του νέου έτους κάνοντας  λόγο «για μια Περιφέρεια τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και ενός στόχου. Μια Περιφέρεια με συνοχή που οι πολίτες της, θα έχουν ρόλο, Για μια Περιφέρεια όπου δεν μένει κανένας πίσω. Μια Δυτική Μακεδονία συνώνυμη της αλληλεγγύης και της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης».

- Advertisement -

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στη δημιουργία του συνδυασμού «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» υπογραμμίζοντας ότι «ξεκίνησε από την κοινωνία και προέκυψε από τη δημόσια πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Το ψηφοδέλτιό μας είναι πλήρες. Αγκαλιάζεται από μία ισχυρή πλειοψηφία που το στηρίζει και προσδοκά να γίνουν στο μέλλον όσα απαιτούνται

για να οδηγήσουμε τη Δυτική Μακεδονία βήματα μπροστά. Να δημιουργήσουμε την Περιφέρεια των εξελίξεων και της προόδου απέναντι στην τοξικότητα που γίνεται συνήθεια. Εμείς δεν κλείνουμε τα μάτια και τα αφτιά μας σε όσα  απασχολούν την κοινωνία»

 Στην ομιλία του ο κ. Αμανατίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που θα ξεκινήσει άμεσα επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο, που σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή, δεν υπάρχει. Πρόκειται για ένα επιχειρησιακό σχέδιο, που θα επιτρέψει σ’ εμάς να πατήσουμε το γκάζι από την πρώτη ημέρα. Να εντάξουμε τον Περιφερειακό σχεδιασμό στον αντίστοιχο Εθνικό μέσα από μία αμφίδρομη και παραγωγική σχέση. Μια σχέση εμπιστοσύνης, συνεργασίας και κοινών στόχων. Είναι όμως και ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο, που θα επιτρέψει σε όλους εσάς, να μας παρακολουθείτε, να μας αξιολογείτε και να μας κρίνετε. Για μια Δυτική Μακεδονία ανοιχτή, φιλόξενη σε επενδύσεις, εξωστρεφή στον κόσμο ».

 Απευθυνόμενος στον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης ο κ. Αμανατίδης μίλησε «για μια Δυτική Μακεδονία ανοιχτή, φιλόξενη σε επενδύσεις, εξωστρεφή στον κόσμο» ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε για τους νέους και τις νέες λέγοντας ότι «λείπουν όμως σήμερα οι νέοι άνθρωποι. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Ναι σήμερα είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στην ανεργία των νέων. Γι’ αυτό κι εμείς σχεδιάζουμε δράσεις, σχεδιάζουμε έργα που θα επιτρέψουν στους νέους και στις νέες, που εξαναγκάζονται να μας εγκαταλείψουν λόγω της υψηλής ανεργίας, να επιστρέψουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Αρκεί να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους, στους νέους της Περιφέρειάς μας, να βγουν οι ίδιοι μπροστά». 

 Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αμανατίδης μίλησε για ρηξικέλευθες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν άμεσα ώστε όπως είπε χαρακτηριστικά «για να αλλάξει όμως εποχή η Δυτική Μακεδονία, πρέπει πρώτα απ’ όλα να αλλάξει η ίδια η Περιφέρεια.

Να αναδιοργανωθεί, να αποκεντρωθεί, εάν χρειαστεί να επανιδρυθεί. Πάμε όλοι μαζί.

Να γράψουμε τη δική μας ιστορία για τη Δυτική Μακεδονία του 2030».

Ακολούθησε η παρουσίαση των 88 υποψηφίων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, 48 στην Π.Ε. Κοζάνης, 15 στην Π.Ε. Καστοριάς, 15 στην Π.Ε. Φλώρινας και 10 στην Π.Ε. Γρεβενών.

Μοιραστείτε την είδηση