Άγνωστοι βανδάλισαν τον παιδικό σταθμό στο Νιάημερο

2 Min Read

Εικόνες ντροπής αντίκρυσε το προσωπικό του σταθμού

Άγνωστοι βανδάλισαν το κτίριο στο οποίο φιλοξενούνται ο 2ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Κοζάνης και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης στο Νιάημερο μέσα στο σαββατοκύριακο που πέρασε.

Η Αγνή Γεωργάκα, παιδαγωγός στον 2ο παιδικό σταθμό του Δήμου Κοζάνης, μιλώντας στον «Χ» ανέφερε πως στις 7 το πρωί τη Δευτέρας, οι εργαζόμενοι αντίκρισαν τις εικόνες ντροπής, βρίσκοντας την εξώπορτα της αυλής ανοιχτή και την εσωτερική πόρτα σπασμένη. «Είναι λυπηρό στον χώρο των παιδικών σταθμών να έχουμε τέτοιες εικόνες και να γίνονται βανδαλισμοί», σημείωσε η κ. Γεωργάκα.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία για να ερευνήσει το χώρο και να πάρει αποτυπώματα, ενώ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές ήταν μόνο υλικές και δεν έχει κλαπεί τίποτα. «Έχουν σπάσει αυγά, βάζα, ενώ έχουν βγάλει και τα λάδια, αλλά ευτυχώς δεν πήραν τίποτα. Οι υπολογιστές, οι εκτυπωτές και τα φωτοτυπικά είναι στη θέση τους», τόνισε η κ. Γεωργάκα.

Οι ζημιές έγιναν κυρίως στην είσοδο του παιδικού σταθμού και την κουζίνα. Έπειτα από την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάσταση των φθορών και των ζημιών που υπέστη το κτίριο που φιλοξενεί τις σχολικές μονάδες, οι εργασίες προχώρησαν με τάχιστο ρυθμό και οι παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν μέχρι το τέλος της ημέρας με τις δύο δομές να λειτουργούν κανονικά από αύριο το πρωί.

Η ασφάλεια διενεργεί έρευνα για την υπόθεση.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση