Είναι απάτη των «παρόχων» ή κυβερνητική;

2 Min Read

Κάποιος μας δουλεύει αγρίως, όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας. Και το ερώτημα είναι αν πρόκειται για εμπορική απάτη, είτε της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων, ή για πολιτική απάτη της κυβέρνησης. Και πρωτίστως δική σας, προσωπικώς, κ. Πρόεδρε. 

Εμφανισθήκατε κ. Πρόεδρε ενώπιων των πολιτών και ανακοινώσατε «αναστολή» της ληστρικής «ρήτρας αναπροσαρμογής» στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Αλλά καμία αναστολή δεν υπάρχει στην πράξη. Οι εταιρίες διανομής ενέργειας επιμένουν να διεκδικούν από τους καταναλωτές τα τεράστια ποσά με τα οποία τους «φέσωσαν» το πρώτο τετράμηνο του 2022. Και για τα οποία η οποιαδήποτε επιδότηση θα είναι τελικώς αμελητέα μπροστά στο βάρος κάθε καταναλωτή. Όταν ένας πελάτης πλήρωνε συνήθως το πολύ 300 ευρώ μηνιαίως και για το πεντάμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος βρέθηκε τόσο χρεωμένος ώστε, αν και έχει ήδη πληρώσει 1200 ευρώ …χρωστά άλλα 3.117,34 (!) κάποιος μας λέει ψέματα. 

Το πράγμα γίνεται ακόμη προκλητικότερο από την στιγμή που όλοι οι πάροχοι μας βομβαρδίζουν με …δελεαστικές διαφημίσεις, σαν αυτή που αναγκάζομαι να περιλάβω σήμερα στην στήλη, αφού μια εικόνα μιλά όσο χίλιες λέξεις. :

Βλέπεις λοιπόν το «χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής» και τους τηλεφωνείς για να ενημερωθείς. Οπότε μαθαίνεις πως δεν σε σώζει τίποτε. Ότι αυτά είναι για «νέους συνδρομητές». Ότι, επισήμως, καμία «αναστολή» δεν υπάρχει. Μόνον η αναμονή της επιδότησης, όταν ανοίξει η «εφαρμογή». 

Η κοροϊδία είναι μεγάλη. Και το πολιτικό κόστος της δεν νομίζω να βαρύνει τους παρόχους. Εσείς θα το πληρώσετε. 

Μοιραστείτε την είδηση