ΕΚΑΒ: Δεν «βγαίνει» το πρόγραμμα με το υπάρχον προσωπικό στη Δυτική Μακεδονία

2 Min Read

Τρίωρη στάση εργασίας έκαναν χθες Τρίτη οι διασώστες

Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης μεταφέρθηκε για τρεις ώρες το κέντρο του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχαν τα πληρώματα και οι διασώστες την Τρίτη. Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ της Κοζάνης στάθμευσαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία και από εκεί εξυπηρετούσαν τα περιστατικά που προέκυπταν.

Οι διασώστες ζητούν την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς και την ένταξη της ειδικότητας του διασώστη στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ζητούν ακόμη να ενταχθούν στο ειδικό μισθολόγιο και στο ειδικό συνταξιοδοτικό και την προσαρμογή του γερασμένου και γραφειοκρατικού οργανισμού στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα.

«Αυτή τη στιγμή τα ενεργά πληρώματα του ΕΚΑΒ σε όλη τη Δυτική Μακεδονία κυμαίνονται από 115 έως 120 που σημαίνει 10 με 12 ασθενοφόρα στη βάρδια. Ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για την περιοχή και σε συνδυασμό με την μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας τα τελευταία πέντε χρόνια, καλούμαστε να καλύψουμε τα κενά των δευτερογενών μεταφορών ασθενών προς τα τριτοβάθμια νοσοκομεία. Ο όγκος της δουλειάς είναι πλέον πολύ μεγαλύτερος και με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε» είπε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Εργασιακού Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΚΑΒ Θωμάς Σαραφίδης.

Οι διασώστες ζητούν ακόμη τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, την πρόσληψη προσωπικού σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα που έχει κατατεθεί στο υπουργείο, προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και συνεχή εκπαίδευση για βελτίωση των δεξιοτήτων τους.

Σωκράτης Μουτίδης-www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση