Εκδήλωση για τη Μικρασία με παρουσίαση βιβλίων και προβολή βίντεο

1 Min Read

Παρουσίαση δύο βιβλίων με θέμα τη Μικρασία, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, το απόγευμα της Κυριακής 17 Απριλίου 2022.  Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Κοζάνης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και της ανακήρυξης του 2022 ως Έτος Προσφυγικού Ελληνισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η  συλλογική έκδοση με τίτλο «Μικρασίας γραφές: 52+1 συγγραφείς γράφουν για τη Μικρασία», με λογοτεχνικά κείμενα εμπνευσμένα από τη Μικρασία, καθώς και τα Πρακτικά των Ημερίδων με τίτλο «Άφιξη και ενσωμάτωση ελληνικών πληθυσμών μετά την καταστροφή του 1922» (η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18/12/’21). Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο – ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες απογόνων των προσφύγων, στο οποίο συμμετέχει ο Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε. Κοζάνης.

- Advertisement -

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κοζάνης και η Παρέμβαση, ήταν η  Δέσποινα Ιωαννίδου, φιλόλογος, καθώς και ο Β.Π.Καραγιάννης, συγγραφέας-εκδότης του περιοδικού Παρέμβαση. Επιπλέον, στο περιθώριο της εκδήλωσης συγγραφείς διάβασαν χωρία από τα έργα τους.

Σημειώνεται, ότι το πρόγραμμα του εκδηλώσεων του Δήμου Κοζάνης για τα 100 χρόνια μνήμης προσφυγικού ελληνισμού συνεχίζεται.

Μοιραστείτε την είδηση