Εκδήλωση για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

straboy
από straboy
1 Min Read

Με μια ανοιχτή εκδήλωση που περιλάμβανε ομιλία για την δράση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και έκθεση φωτογραφίας και οπλισμού, γιόρτασε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου η 9η Μ/Π Ταξιαρχίας την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης «Φίλιππος».
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διοικητής της Ταξιαρχίας τονίζοντας τις θυσίες των προγόνων, ενώ ακολούθησε η ομιλία από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Σοφία Ηλιάδου-Τάχου με θέμα: Η συμμετοχή των ΕΔ στην απελευθέρωση της Δυτικής Μακεδονίας (1912-1913).
Στη συνέχεια ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης και το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την ομιλία του προέδρου του ΕΑΑΣ Παραρτήματος Ν. Κοζάνης, Αντιστράτηγου ε.α. Μιχαήλ Καψάλη, με θέμα την κοινωνική προσφορά του αξιωματικού μετά την αποστρατεία.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε το οδοιπορικό της ΙΧ Μεραρχίας Πεζικού, πλαισιωμένο από τη Στρατιωτική Μουσική της 9ης Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ, και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού για την ιστορία και τη δράση της 9ης Μ/Π ΤΑΞ.
Η εκδήλωση έκλεισε με περιήγηση στην έκθεση φωτογραφίας-μουσειακού οπλισμού στο φουαγιέ της αίθουσας «Φίλιππος».

Μοιραστείτε την είδηση