Εκδήλωση κοπής πίτας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας

5 Min Read

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, από το Οικονομικό Επιμελητήριο 5ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας στην οικογενειακή ταβέρνα «Ο Πλάτανος» στην Κοζάνη.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αιδεσιμότατος Πρεσβύτερος Νεκτάριος Μπίσκας ο οποίος στην ομιλία του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου για την πίστη και την επιτακτική ανάγκη ως Έλληνες να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων μας και ευχήθηκε υγεία και αγάπη για τη νέα χρονιά.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος κ. Καρακάσης Εμμανουήλ, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό των προσπαθειών και ενεργειών που πραγματοποίησε ο φορέας την προηγούμενη περίοδο και αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς. Η νέα Διοίκηση που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές της 11 Δεκεμβρίου 2016 και αποτελείται από καταξιωμένα στην δουλειά τους παλαιά και νέα πρόσωπα, θα συνεχίσει να είναι παρούσα σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία όλων των εμπλεκομένων φορέων της τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης με στόχο την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, της τοπικής οικονομίας, την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης για τα νέα παιδιά που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, με την κατοχύρωση νέων οικονομολογικών επαγγελμάτων όπως του οικονομολόγου μελετητή, αξιολογητή εσωτερικού ελεγκτή και του διαμεσολαβητή στα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού από 1-1-2017 δικαίωσε τις φωνές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, όλο το προηγούμενο διάστημα, για τα προβλήματα που θα δημιουργούσε σε βάρος των ασφαλισμένων αλλά και τις επιπτώσεις που θα είχε στα ασφαλιστικά έσοδα από τις μαζικές διακοπές εργασιών.

Ιδιαίτερα τόνισε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση που διέρχεται σήμερα η Παγκόσμια Οικονομία με επιπτώσεις και στην Ελληνική Οικονομία ανέδειξε περίτρανα ότι πρέπει να επανέλθουμε στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας που έχουν σχέση με την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις ηθικές αξίες. Τελειώνοντας τον λόγο του ο κ. Καρακάσης Εμμανουήλ επεσήμανε ότι τα προβλήματα σχετικά με τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της οικονομίας της χώρας θα λυθούν με την βοήθεια όλων των ελλήνων πολιτών, με την οργάνωση και τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης και του φοροεισπραχτικού μηχανισμού και με την ανάπτυξη του Ιδιωτικού Τομέα με στοχευμένες όμως παρεμβάσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Ευχήθηκε σε όλους υγεία και μια νέα χρονιά στην οποία πρέπει όλοι να αρχίσουμε να δημιουργούμε και να προσθέτουμε.

Την ωραία βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Καραγιάννη Ευφροσύνη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κεχαγιάς Φώτιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος – Εντεταλμένος Σύμβουλος για το ΕΣΠΑ Κυριάκος Ιωαννίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος – Εντεταλμένος Σύμβουλος Απασχόλησης κ. Μαρκόπουλος Δημήτριος, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σιόγκας Θεόδωρος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Μητλιάγκας Ιωάννης, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ Κοζάνης και οικονομολόγος κ. Σαρρής Νικόλαος, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας και οικονομολόγοι κ.κ. Ευαγγελόπουλος Ηλίας και Πηγαδάς Γεώργιος, ο Επόπτης ΔΟΥ Κοζάνης – πρώην Δήμαρχος Αιανής και οικονομολόγος κ. Τζέλλος Γεώργιος, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Βοϊου κ. Ζιάρα Φωτεινή, ο τέως Υπουργός κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης, ο υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Τοπαλίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σαριαννίδης Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Πτολεμαΐδας και μέλος της Τοπικής Διοίκησης κ. Παρλάνης Δημήτριος.

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε η βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κα. Αντωνίου Μαρία και τους χαιρετισμούς τους, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, έστειλαν ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Κοζάνης κ. Κασαπίδης Γεώργιος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κοζάνης και οικονομολόγος κ. Βαλαής Γεώργιος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης και οι δημοσιογράφοι της περιοχής μας.

Η βραδιά κύλησε μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που ο χορός και το γλέντι είχαν τον πρώτο λόγο.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Π.Τ.

Καρακάσης Εμμανουήλ

Μοιραστείτε την είδηση