Εκδήλωση με θέμα “Ο καρκίνος δεν ξορκίζεται αλλά αντιμετωπίζεται” την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στην Πτολεμαΐδα

2 Min Read

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 11:30 π.μ στο αμφιθέατρο που Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (25ης Μαρτίου και Γουμεράς γωνία), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και επίσημο καλεσμένο τον πρόεδρο της, κύριο Φιλόπουλο Ευάγγελο με θέμα:
«Ο καρκίνος δεν ξορκίζεται αλλά αντιμετωπίζεται»
Η μάχη κατά του καρκίνου είναι μία μάχη για μία καλύτερη ζωή, είναι μία μάχη που αφορά όλους μας. Η υπόθεση καρκίνος είναι υπόθεση ζωής. Είναι υπόθεση με την οποία πρέπει να αναμετρηθούμε προσωπικά ο καθένας μας, αλλά και όλοι μαζί σαν κοινωνία.
Είναι κυρίως μία συνεχής προσπάθεια να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες. Να αγαπήσουμε και να φροντίσουμε το σώμα μας και την ψυχή μας. Να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί όσους έχουν ανάγκη.
Δεν πρέπει να στιγματίζουμε τους ανθρώπους που έχουν καρκίνο , οι καρκινοπαθείς δεν είναι «θλιβερά ποσοστά θνησιμότητας». Αγωνίζονται και προασπίζονται την αξία και την ιερότητα της ζωής, για αυτό θα πρέπει να τους σεβόμαστε.
Γιατί και το να ζεις με καρκίνο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ζεις ευτυχισμένα.
Δεν φοβόμαστε τον καρκίνο τον αντιμετωπίζουμε . Ο καρκίνος είναι η αφορμή. Η ευζωία είναι ο στόχος και αυτόν μπορούμε να τον πετύχουμε με τη θέληση μας, την αγάπη και την κοινή δράση όλων μας.
Ο κύριος Φιλόπουλος θα αναλύσει το θέμα : « Κατανοώντας τον καρκίνο. Διαλύοντας το μυστήριο, τις προκαταλήψεις, τις παρανοήσεις και τις αδικίες» , εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης θα μας μιλήσει για την σπουδαιότητα της πρόληψης και η ψυχολόγος Μαίρη Βαρβαρούση θα μας εξηγήσει πως αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας για τον καρκίνο.
Θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο Κυριάκος Παπουλίδης.
Συνεργαζόμενοι φορείς ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και το Βόρειο Πεδίο.

Μοιραστείτε την είδηση