Εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής την Παρασκευή με γενικό τίτλο: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές, ερευνώντας το παρελθόν»

1 Min Read

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ πραγματοποιεί και φέτος την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και την εκπαιδευτική κοινότητα. Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχοντας στον εορτασμό, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής με γενικό τίτλο:

- Advertisement -

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές, ερευνώντας το παρελθόν.

 

Περιγραφή δράσης:

 

  • Θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Φυτά και Πολιτισμός: σπόροι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης».

Ώρα εγκαινίων 10.00 π.μ.

Η περιοδική έκθεση αποτελεί δάνειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και θα παραμείνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής έως τον Ιούλιο του 2016.

 

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Εργαστήρι αρχαιοβοτανικής για μικρούς και μεγάλους από την αρχαιοβοτανολόγο Δ. Κοτσαχρήστου.

Ώρα: 10.30 π.μ. – 14.00 μ.μ.

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να μυηθούν από αρχαιοβοτανολόγο στον κόσμο της αρχαιοβοτανικής γνωρίζοντας τις σχετικές διαδικασίες (διαδικασία επίπλευσης- νεροκόσκινου).

 

 

Τηλ. Επικοινωνίας : 2461098800/98801

Ονόματα επικοινωνίας: Αρετή Χονδρογιάννη – Μετόκη, Θεοδώρου Δήμητρα.

 

Μοιραστείτε την είδηση