Εκδήλωση ΤΕ Καστοριάς-Βοϊου, ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ για τη μάχη του Φαρδύκαμπου

3 Min Read

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την μάχη του Φαρδύκαμπου που διοργανώθηκε από τις Τομεακές Επιτροπές Καστοριάς – Βοΐου , Κοζάνης και των παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Δυτικής Μακεδονίας.

 

Στην εκδήλωση χαιρετισμό έκανε ο Μιχάλης Καραπατζιάς μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου με την Λαϊκή Συσπείρωση. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θανάσης Χαστάς Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων .

 

Στην ομιλία του ο Θανάσης Χαστάς μεταξύ άλλων στάθηκε στο ιστορικό κομμάτι της μάχης του Φαρδύκαμπου , στις 6 Μάρτη του 1943 τονίζοντας ότι έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ ενάντια στους κατακτητές. Αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας, συσπειρωμένος στις γραμμές του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, με την καθοριστική καθοδήγηση του ΚΚΕ , έδωσε αυτή τη νικηφόρα μάχη στο Φαρδύκαμπο , ενάντια στους Ιταλούς κατακτητές.

 

Ακόμη ανέφερε στην ομιλία του ότι πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το σήμερα και να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς που φτάνουν σήμερα σε σημείο να πλασάρουν τον συμβιβασμό τους σαν ανατροπή , εμφανίζοντας τον εαυτό τους ως συνεχιστές της ΕΑΜικής παράδοσης , των επαναστατικών παραδόσεων , των μεγάλων ταξικών και απελευθερωτικών αγώνων.

 

Κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να εμφανιστούν ως συνεχιστές του αγώνα του ηρωικού ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, προσπαθώντας να καπηλευτούν αγώνες του λαού μας και φυσικά πάντα αποκόβοντας από αυτούς τους αγώνες , το πραγματικό, ριζοσπαστικό περιεχόμενο τους .

 

Όμως, πως να το κάνουμε, οι τιμημένες σημαίες των αγώνων του λαού μας ,αυτές οι σημαίες που το κόκκινο χρώμα τους το πήραν από τα ποτάμια αίματος εργατών , λαϊκών ανθρώπων, δεν πάνε πλάι στις σημαίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

 

Τέλος ο Θανάσης Χαστάς στάθηκε ότι στις Ευρωεκλογές και στις βουλευτικές όποτε και αν γίνουν , με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ,στις δημοτικές και περιφερειακές με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, μπορούμε να δώσουμε απάντηση στην επίθεση που εξαπολύουν απο κοινού το κεφάλαιο, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις τους , οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές που στηρίζουν το έργο τους.

 

Μετά την εκδήλωση, αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Σιάτιστας, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσμένων αγωνιστών από τους Γερμανούς, στην Μπάρα Σιάτιστας, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Παπαγεωργίου, στέλεχος του ΕΑΜ Κοζάνης με καταγωγή από τη Σιάτιστα.

Μοιραστείτε την είδηση