Έκλεισε με επιτυχία η Έκθεση Γούνας στην Καστοριά – Το Σάββατο την επισκέφθηκε ο Θ. Καρυπίδης

2 Min Read

Την Καστοριά και την Έκθεση Γούνας επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, ο οποίος είχε δεχθεί κριτική για την απουσία του στα εγκαίνια της έκθεσης.

Ο Περιφερειάρχης μίλησε εφ’ όλης της ύλης από την 42η Έκθεση Γούνας Καστοριάς για το φυσικό αέριο, το πρόγραμμα της γούνας και το φράγμα του Νεστορίου. Ο κ. Καρυπίδης επιβεβαίωσε   ότι η παροχή φυσικού αερίου για την Καστοριά έχει κλειδώσει, αναφερόμενος μάλιστα και στις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΔΑ Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Σε σχέση με το Φράγμα του Νεστορίου ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο ανάδοχος του έργου πρέπει να αποφασίσει αν θα επιστρέψει στις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσει ή αν θα οδηγηθεί στο να κηρυχτεί έκπτωτος, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, για τις επίμαχες θέσεις απασχόλησης στη γούνα ο Περιφερειάρχης μαζί με τον εκπρόσωπο της διαχειριστικής Χρήστο Καραντίνο αναφέρθηκαν στις σημαντικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, προκειμένου μέσω του Θεματικού Στόχου 9 να συνταχθούν οι προδιαγραφές του οδηγού απασχόλησης που θα γίνει για όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει ικανοποίηση στους διοργανωτές της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, καθώς κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών λειτουργίας της έκθεσης (4-7 Μαΐου 2017) πέρασαν τις πύλες 1128 εμπορικοί επισκέπτες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας. Απ’ αυτούς οι 983 ήταν έμποροι του εξωτερικού, από 32 διαφορετικές χώρες.

 

Mε πληροφορίες απο το oladeka.com και fonikastorias.gr

Μοιραστείτε την είδηση