Έκθεση από τα ΕΠΑΛ της πόλης για την καλύτερη γνωριμία του κόσμου με την επαγγελματική εκπαίδευση

2 Min Read


Με στόχο την ενημέρωση των μαθητών γυμνασίων, των γονέων και της τοπικής κοινωνίας για τα επαγγελματικά λύκεια και τις προοπτικές τους, το εργαστηριακό κέντρο Κοζάνης διοργάνωσε δράσεις προβολής του έργου των ΕΠΑΛ και της σημαντικής δουλειάς που γίνεται στην επαγγελματική εκπαίδευση.
Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, οι μαθητές των ΕΠΑΛ παρουσίασαν τα έργα τους και μίλησαν για το αντικείμενό τους στους επισκέπτες, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα που έχουν οι σπουδές στα συγκεκριμένα αντικείμενα.
Στην έκθεση που φιλοξενείται στο 1ο ΕΠΑΛ οι μαθητές έχουν το πρώτο λόγο και παρουσιάζουν τις σπουδές στους τομείς, τροφίμων και περιβάλλοντος, γεωπονίας, διοίκησης και οικονομίας, δομικών έργων και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμού, μηχανολογίας, ναυτιλιακών επαγγελμάτων, πληροφορικής και υγείας πρόνοιας.
«Νομίζω η τεχνική εκπαίδευση σήμερα έχει αναβαθμιστεί» δηλώνει ο μαθητής Χάρης Βογδόπουλος και επισημαίνει πως κάθε παιδί που είναι στην γ’ γυμνασίου οφείλει να εξετάσει σοβαρά την πιθανότητα αυτή. «Έχει πολύ διάβασμα» λέει ο Στέλιος Ηλιάδης, αλλά συμπληρώνει «πως αν αγαπά κάποιος το επάγγελμα, τα πηγαίνει καλά».
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Σουμέλα Ατματζίδου το κέντρο έχει την ευθύνη της λειτουργία των εργαστηρίων του 1ου 2ου και Εσπερινού ΕΠΑΛ.
Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάστηκε και το αυτοκίνητο που κατασκεύασαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ με τη βοήθεια των καθηγητών τους.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση