Έληξε το 34ο Π.Π.Π. Δικηγορικών Συλλόγων – Πρωταθλητής ο «ΑΡ.Μ.Α.» επιβληθείς του «Σόλλωνος» 2-1. Toυ Δημ. Κλείδη

7 Min Read

Την Κυριακή το βράδυ, υπό το φως των προβολέων, διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Κοζάνης, ο τελικός του 34ου Π.Π.Π. Δικηγορικών Συλλόγων του 2018, μεταξύ των ομάδων του «Σόλλωνος» Αθηνών και του «ΑΡ.Μ.Α.» (Αρμενόπουλος – Μέγας Αλέξανδρος) Θεσ/νίκης, με την ομάδα της Θεσ/νίκης να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια, μετά το 2-1 υπέρ αυτής.
Ο αγώνας στιγματίσθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο από αντιαθλητικές και απαράδεκτες ενέργειες ενίων ποδοσφαιριστών της ομάδος των Αθηνών, οι οποίες προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση στους παρευρισκομένους φιλάθλους.
Συγκεκριμένα, στο 85’ ο διαιτητής και ενώ το σκορ ηταν 1-1, κατελόγισε πένατλυ εις βάρος της ομάδος του «Σόλωνος», οι ποδοσφαιριστές του οποίου εξανέστησαν και αρνούνταν, να το αποδεχθούν. Οι διαμαρτυρίες δεν ήσαν μόνο φραστικές, αλλά έφθασαν μέχρι χειροδικίας από δύο εξ’ αυτών.
Τελικώς, χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμοτέρων, απεφεύχθησαν τα χειρότερα και ο αγώνας συνεχίσθηκε, μετά πεντάλεπτη διακοπή. Με την επανέναρξή του, έγινε η εκτέλεση του πέναλτυ από τον Μπελούλη, ο οποίος ευστόχησε και έγραψε το τελικό 2-1 υπέ του «ΑΡ.Μ.Α.». Το μέχρι τότε σκορ (1-1) είχε διαμμορφωθεί από τέρματα πάλι του Μπελούλη στο 33’ με πέναλτυ και του Ροζάκη στο 41’, που ισοφάρισε πρόσκαιρα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι το 85’, το παιγνίδι εξελίσσονταν ομαλά, με δύο ισοδύναμους αντιπάλους και με πολλές ενδιαφέρουσες φάσεις, οι οποίες κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.
Είναι κρίμα, όμως, ένα ωραίο, συναρπαστικό, ενδιαφέρον θέαμα και μία πανηγυρική και χαρούμενη ατμόσφαιρα να αλλάζει σκηνικό και να χαλάει εξ αιτίας αντιαθλητικών συμπεριφορών ωρισμένων. Που είναι το αθλητικό πνεύμα; Που είναι ο ένας από τους σκοπούς του θεσμού, η σύσφιξη δηλαδή των σχέσεων μεταξύ των διαγωνισμένων;
Κάποια απόφαση πρέπει να ληφθεί από την Πανελλήνια Οργανωτική Επιτροπή του θεσμού για την πάταξη των φαινομένων αυτών, που προσβάλλουν τόσο το άθλημα, όσο και τους σκοπούς του θεσμού που υπηρετούν.
Ας είναι η τελευταία φορά, που εμφανίζονται τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Τυχόν επανάληψη θα είναι ασυγχώρητη και ιδιαίτερα δυσφημιστική για τον θεσμό!…


Η ποδοσφαιρική ομάδα των Παλαιμάχων του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, όπως αγωνίστηκε στον αγώνα του Σαββάτου εναντίον της μικτής ομάδας Παλαιμάχων των άλλων Δικηγορικών Συλλόγων. Όρθριοι από αριστερά οι: Δημήτρης Καραλίγκας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κανάβας, Δημήτρης Καραμήτρος, Λάζαρος Σιούλας, Στάθης Νάτσινας, Γιάννης Βασιλειάδης και καθήμενοι από αριστερά οι: Γιώργος Πολιτάκης, Νίκος Τζήμος, Ζήνων Παπαδόπουλος, Νίκος Παπαδημητρίου, Γιώργος Βητόπουλος και Μάρκος Φλώρος.

Ας κρατηθούν τα τόσα θετικά στοιχεία του θεσμού και ας αποτελέσουν μία θλιβερή παρένθεση ωρισμένα μελανά!…
Εξ άλλου, το Σάββατο, επίσης στο Δ.Α.Κ. Κοζάνης, ετελέσθη ο φιλικός αγώνας μεταξύ Παλαιμάχων του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης και της Μικτής των άλλων Δικηγορικών Συλλόγων, ο οποίος έληξε με νίκη (3-2) των φιλοξενούμενων.
Πάντως, οι παρευρεθέντες είχαν την ευκαιρία να χαρούν παλαιές ποδοσφαιρικές «μορφές», οι οποίες με την φινέτσα, την τεχνική, την πείρα απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι, όσο κι αν περνούν τα χρόνια οι αρετές παραμένουν αναλλοίωτες.
Μετά τον αγώνα, σε φιλική εκδήλωση που έγινε μέσα σε πνεύμα ευφροσύνης, χαράς και αλληλοεκτίμησης, ο αρχηγός της ομάδος ποδοσφαίρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, Αντώνης Ιακωβίδης, ετίμησε, εξ ονόματος και των υπολοίπων, τον βετεράνο της ομάδος Γιάννη Τζήμο, στον οποίο επένειμε τιμητική πλακέτα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι, χωρίς την παρουσία του τιμωμένου η διοργάνωση του 34ου Π.Π.Π. Δικηγορικών Συλλόγων δεν θα ήταν εφικτή. Ήταν ο άνθρωπος, που με την αστείρευτη ενέργειά του έδινε πάντα το κίνητρο σε όλους τους υπολοίπους να προχωρούν τις επί μέρους εργασίες για την επίτευξη του σκοπού. Ήταν η ψυχή της όλης διοργάνωσης. Για τις πολύτιμες υπηρεσίες του τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης, όσο και στην ποδοσφαιρική ομάδα, οι συνάδελφοί του εκφράζουν τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους και του εύχονται να είναι γερός και δυνατός, πάντα δίπλα τους.


Η πρωταθλήτρια ομάδα του 34ου Π.Π.Π. Δικηγορικών Συλλόγων, «ΑΡ.Μ.Α.» Θεσσαλονίκης, μετά την νίκη της (2-1) επί της αντίστοιχης ομάδας του «Σόλωνος» Αθηνών και την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων σ’ αυτήν.

• Για να φθάσουν στον τελικό οι προχθεσινοί αντίπαλοι, είχαν δώσει τους προγραμματισμένους αγώνες, στα προημιτελικά, τα αποτελέσματα των οποίων, έχουν ως εξής:
Ιωάννινα – «ΑΡ.Μ.Α.» 2-3
«Σόλων» – Ξάνθη 2-0
Ας σημειωθεί ότι, ο πρωταθλητής «ΑΡ.Μ.Α.» διέκοψε το «σερί» του «Σόλωνος», ο οποίος την τελευταία τριετία (2015. 2016, 2017) αναδεικνύονταν πρωταθλητής, ενώ ο «ΑΡ.Μ.Α.» (μετά την συγχώνευση) ανεδείχθη πρωταθλητής και το 2014.


Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, Γιάννης Τζήμος, ο οποίος τιμήθηκε με πλακέτα από τον αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας Αντώνη Ιακωβίδη, σε ειδική εκδήλωση του Συλλόγου, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης, όσο και στην ποδοσφαιρική ομάδα αυτού.

Κλείνοντας, πρέπει να τονισθεί ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης έφερε εις αίσιο πέρας το δυσχερές, πολυδιάστατο και πολυποίκιλο έργο της διοργάνωσης του 34ου Π.Π.Π. Δικηγορικών Συλλόγων και σε όλους τους συντελεστές του αξίζουν θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια!…
ΔΗΜ. ΚΛΕΙΔΗΣ
Για τον τελικό αγώνα το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε τα εξής:
Προπηλακίστηκε
ο Διαιτιτής του αγώνα

Απρόσμενη εξέλιξη είχε ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, που έγινε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Κοζάνης, στο πλαίσιο του τελικού του 34ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων.
Το σφύριγμα πέναλτι στο ογδοηκοστό πέμπτο λεπτό, σε βάρος της ομάδας του «Σόλωνα» του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας «Άρμα» του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, έγινε αφορμή για προπηλακισμό του Κοζανίτη διαιτητή της διοργάνωσης μετά το τέλος του αγώνα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Κοζάνης, Θόδωρο Τσιμεντερίδη, «δυο παίκτες από τους δικηγόρους των Αθηνών, μαζί με φιλάθλους που εισήλθαν από την κερκίδα, προπηλάκισαν τον διαιτητή της διοργάνωσης».
Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ενώ ο διαιτητής μετέβη στα επείγοντα του νοσοκομείου Κοζάνης. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, ο διαιτητής έφερε αμυχές και μώλωπες στα χέρια, ενώ δήλωσε στους γιατρούς ότι έχει πόνους στο κεφάλι και στη μέση. Έγινε ο απαραίτητος κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος, ακτινογραφίες και εξετάσεις και οι γιατροί συνέστησαν να παραμείνει για ένα 24ωρο στη μονάδα βραχείας νοσηλείας για προληπτικούς λόγους.
Ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία και μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν αποχώρησε από το νοσοκομείο.

Μοιραστείτε την είδηση