ΕΛΠΙΔΑ: απόλυτη σύμπλευση του Περιφερειάρχη με την Κυβέρνηση- Κασαπίδης: δεν θα ακολουθήσουμε καμία αναχρονιστική πορεία

2 Min Read

Για απόλυτη σύμπλευση με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη ο εκπρόσωπος της παράταξης «ΕΛΠΙΔΑ» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γιάννης Στρατάκης, με αφορμή την επίσκεψη Παπαθανάση στην Κοζάνη την περασμένη Δευτέρα. Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως το μόνο που κάνει είναι να προωθεί τα συμφέροντα της Δυτικής Μακεδονίας και αυτό «φαίνεται στην πράξη» όπως είπε με τα όσα ανακοινώνει η Κυβέρνηση για την περιοχή.

Ο κ. Στρατάκης ζήτησε από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, να συζητηθεί στην προχθεσινή συνεδρίαση εκτός ημερήσιας διάταξης, η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος παρουσίασε το Σχέδιο Αναπτυξιακής Μετάβασης για τη Δυτική Μακεδονία. Αναρωτήθηκε τι απέγινε η δέσμευση του Περιφερειάρχη για παρουσία του κ. Παπαθανάση σε συνεδρίαση του οργάνου και συνέχισε λέγοντας πως «ακούγοντας τον κ. Παπαθανάση ήταν σα να ακούω εσάς και τα επιχειρήματά σας. Διαπίστωσα κοινό βηματισμό και ίδια επιχειρηματολογία που μεταξύ άλλων παρουσιάζει ως επίτευγμα την έγκριση του ΣΔΑΜ με την αιτιολογία πως κανείς άλλος δεν ασχολήθηκε για την εκπόνησή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατάκης.

Από την μεριά του ο Περιφερειάρχης απάντησε πως ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα βρεθεί σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όταν προγραμματιστούν τα εγκαίνια της νέας ΒΙΠΕ Κοζάνης. «Ο κ. Παπαθανάσης ήρθε για να παρουσιάσει το επίσημο κείμενο του Σχεδίου μετά την έγκρισή του από την Κομισιόν και έγινε και ενημέρωση για τα αναπτυξιακά προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορεί να αξιοποιήσει η περιφέρεια. Δική μου αρμοδιότητα είναι να μεταφέρω και να διεκδικών ότι μπορώ για το συμφέρον της Δυτικής Μακεδονίας. Δεν θα ακολουθήσουμε καμία αναχρονιστική πορεία στην αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειας. Θα πάμε ενωτικά και οτιδήποτε άλλο το αφήνουμε στο χθες» ανέφερε ο κ. Κασαπίδης.

 xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση