Ένα Ανύπαρκτο Σχέδιο….Toυ Βασίλη Μαρκόπουλου

3 Min Read

Ευτυχώς υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης , που εδώ και δυο μήνες στην περιοχή μας που εφαρμόστηκε δεν απέδωσε, προχθές ο Υπουργός του Νόμου και της Τάξης ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνησή του έχει πάλι σχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή.

Λές και δεν γνώριζαν ότι χιλιάδες εργαζόμενοι πηγαινοέρχονταν στα εργοστάσια για εργασία και δεν πρόβλεψαν να κάνουν επισταμένους ελέγχους τεστ στους χώρους δουλειάς , για να προστατευτούν όχι μόνο οι εργαζόμενοι , αλλά και οι οικογένειες τους με την υπόλοιπη κοινωνία. Ετσι ο ιός μπήκε στα σπίτια και είναι δύσκολο να τιθασευτεί.

Αραγε στην περιοχή μας τόση μεγάλη ανάγκη είχαμε από τα καταστήματα με τα εποχικά είδη , τα κουρεία , τα κομμωτήρια και το click away που μέχρι προχθές δεν είχαμε ξανακούσει τον όρο αυτό ;

Οι επιτροπές που σύστησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση τί είδους παρακολούθηση του φαινομένου έκανε , τί στοιχεία συγκέντρωνε και πώς ενημέρωνε την κεντρική γνωμοδοτική επιτροπή των λοιμωξιολόγων ; Πού είναι ο ΕΟΔΥ που αγνοεί τους τοπικούς φορείς των   γιατρών ; Μάλιστα ένας Δήμαρχος ως αιτία της έξαρσης ανέφερε ένα μνημόσυνο σε κάποιο χωριό , χωρίς να το κατονομάσει , λές και κάθε μέρα κάνουμε μνημόσυνα!!! Σιγά μην τον πιστέψει κανείς!!!

Τελικά δεν υπάρχει υπεύθυνος που να αναλάβει την ευθύνη για την κατάσταση που βιώνει ο Νομός εδώ και δυό μήνες ; Να εξηγήσει τα γιατί και τα διότι ; Και μη μας πούν ότι κύρια αιτία είναι η μη τήρηση των μέτρων απ τους πολίτες !!! Πού ήταν ο κρατικός έλεγχος της τήρησης των μέτρων ; Αυτά που εξαγγέλθηκαν τώρα δεν μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα ;

Γεγονός είναι ότι απ την ανυπαρξία σχεδίου , την έλλειψη έγκαιρων μέτρων πρόληψης και την τακτική του βλέποντας και κάνοντας έχει κουρασθεί η τοπική κοινωνία και θα είναι δύσκολο να πεισθεί με τις νέες εξαγγελίες.

Εκείνο που προέχει είναι η ειλικρινής και αντικειμενική ενημέρωση , ο εντοπισμός του προβλήματος σε όλες του τις διαστάσεις , η εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπισή του και η στενή παρακολούθηση εφαρμογής τους  ,κι όλα αυτά εν γνώσει της τοπικής κοινωνίας κι όχι μακριά της , γιατί αυτή θα κληθεί να συμβάλλει αποφασιστικά. Δεν χρειάζεται βούρδουλας και πρόστιμα , χρειάζεται διάλογος και πειθώ.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση