Εναλλακτικό τουρισμό θέλει η Δυτική Μακεδονία -Αναζητείται ακόμα το αφήγημα

1 Min Read

Την τουριστική προβολή για το έτος 2023 συζήτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειάς μας είναι ένα διαρκές ζητούμενο, αφού η Δυτική Μακεδονία δεν έχει καταφέρει, κατά δήλωση και του Περιφερειάρχη που έκανε και τη σχετική εισήγηση «να μπει στο χάρτη του μαζικού τουρισμού», οπότε η επιλογή είναι η ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο πολιτισμικός και ο αγροτικός τουρισμός και ο οικοτουρισμός.

Στη συζήτηση μπήκε και η ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από το σήμα, στο οποίο αποτυπώνονται «με μια δόση φαντασίας οι λίμνες, τα βουνά και τα ποτάμια μας», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κασαπίδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν τοποθετήσεις για την ενίσχυση υποδομών (τούνελ στο Βελβεντό, όπως θα γίνει στην Κλεισούρα είπε ο κ. Καρυπίδης), ενώ η Γ. Ζεμπιλιάδου αναφέρθηκε σε μια προσπάθεια που εξαντλείται στην προβολή, ενώ «χρειάζεται να δημιουργήσουμε γεγονότα και προορισμούς ενδιαφέροντος». Ενδιαφέρον ήταν και το κλείσιμο της τοποθέτησης του κ. Στεργίου που είπε ότι αν θέλουμε τουρισμό, δεν μπορούμε να απλώνουμε φωτοβολταϊκά παντού.

Μοιραστείτε την είδηση