Ένας 17χρονος απο την Κοζάνη σε διαγωνισμό για τον πιο γρήγορο ντράμερ

3 Min Read

Ο Πάρης Στεφανίδης από το Βατερό Κοζάνης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Αμερική και στον διαγωνισμό για τον πιο γρήγορο ντράμερ του κόσμου. Ο Πάρης ξεκίνησε απο τα 10 του να παίζει τύμπανο και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο γρήγορους σε χτυπήματα ντράμερ, ώστε αποφάσισε να συμμετάσχει σε διαγωνισμό στην Αμερική για το γρηγορότερο ντράμερ.

“Ξεκίνησα να παίζω από τα δέκα μου μετά απο παρότρυνση της μητέρας μου και μπήκα στην Πανδώρα. Έπειτα πήγα στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο. Απο μικρός είχα μια τρέλα με τα τύμπανα. Η πρώτη μου επαφή ήταν δύσκολη και βαρετή, αλλά στη συνέχεια το αγάπησα” λέει ο Πάρης.

- Advertisement -

“Στην ηλικία των 15 που ξεκίνησαν και οι πρώτες δουλειές σε γάμους και συναυλίες αποφάσισα ότι είναι κάτι που θα το κάνω σοβαρά” λέει ο Πάρης που εξασκείται καθημερινά γύρω στις 2-3 ώρες στο στούντιο που διαμόρφωσε στο σπίτι του. Αυτή την περίοδο λόγω των πανελλαδικών η προετοιμασία του μειώθηκε στο μισό, αλλά δεν αγχώνεται, αφού είναι σίγουρος για τον εαυτό του. Ποντάρει δε, στην εμπειρία που θα αποκτήσει στο διαγωνισμό.

“Είμαι ο μοναδικός Έλληνας που παίρνει μέρος και τώρα θα ψάξω χορηγούς για τα εισιτήριά μου. Θα ειναι δύσκολος ο ανταγωνισμός, γιατί στην Αμερική το έχουν μεσα τους. Θα πάρω, όμως, εμπειρία και ακούσματα, κι αυτό είναι κάτι που με ικανοποιεί πολύ.

Ο διαγωνισμός απαιτεί μέσα σε 60’ να βγάλεις ένα ικανοποιητικο όριο χτυπημάτων” λέει ο Πάρης, ενώ πολλά παιδιά φτάνουν γύρω στα 800-900. “Πιστεύω ότι το ‘χω, έτσι όπως αντιλαμβάνομαι τα χτυπήματα ακουστικά, γιατί δεν έχω μέσο να μετρήσω τα χτυπήματά μου” τονίζει ο Πάρης.

Όσο για την επαγγελματική του πορεία στο χώρο της μουσικής, ο Πάρης φαίνεται προβληματισμένος “έχω σκεφτεί να ασχοληθώ επαγγελματικά, αλλά το έχω και σαν χόμπυ. Η μουσική στην Ελλάδα δεν μπορεί να σου προσφερει και πολλά. Οπότε η μόνη λύση είναι ή το εξωτερικό ή να διακριθείς στην Ελλάδα και να φτάσεις σε ενα υψηλό σημείο”.

Ο Πάρης που αγαπάει περισσότερο την ελληνική μουσική, είναι πρόθυμος να κυνηγήσει αυτό που αγαπάει. Τώρα έχει μπροστά του διαγωνισμό που θα γίνει στις 23 Ιουνιου και είναι σε φάση αναζήτησης χορηγών που θα τον βοηθήσουν να κυνηγήσει το όνειρό του.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση