Εγγραφές στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Εορδαίας “Αριστοτέλης” για την καλοκαιρινή περίοδο

2 Min Read

Από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Εορδαίας «Αριστοτέλης», ανακοινώνεται ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για την καλοκαιρινή περίοδο 2024.

Στα θερινά τμήματα της Φιλαρμονικής μπορούν να εγγραφούν παιδιά ηλικίας από 9 ετών και άνω (θα πάνε στην Δ’ Δημοτικού) και που αγαπούν τη μουσική.

- Advertisement -

Δεν απαιτείται κάποιος να έχει γνώσεις μουσικής, στη Φιλαρμονική θα διδαχθεί τη βασική θεωρία και στη συνέχεια θα ξεκινήσει να μαθαίνει κάποιο από τα όργανα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τις ανάγκες της ορχήστρας. Στη συνέχεια οι νέοι μουσικοί πλαισιώνουν την Μπαντίνα (ορχήστρα αρχαρίων) και λίγο αργότερα, ως πιο έμπειροι, την Μπάντα.

Η Φιλαρμονική εκτός από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις που λαμβάνει μέρος, συμμετέχει και σε πολλά φεστιβάλ και συναντήσεις φιλαρμονικών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Τα μέλη της που φοιτούν παράλληλα στο Δημοτικό Ωδείο, δικαιούνται έκπτωση στα δίδακτρα του Ωδείου.

Τα μαθήματα στη Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας είναι δωρεάν για όλους, όπως δωρεάν παρέχεται και το μουσικό όργανο που θα μάθει κάποιος, καθώς επίσης και οι στολές.

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, και ώρες από τις 17:30 ως τις 21:00, στον χώρο της Φιλαρμονικής (Δημαρχείο Πτολεμαΐδας – 25ης Μαρτίου 15).

Θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

  • Θεωρία της μουσικής / Solfege
  • Ξύλινων Πνευστών (φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, σαξόφωνο)
  • Χάλκινων Πνευστών (τρομπέτα, γαλλικό κόρνο, ευφώνιο, τρομπόνι, τούμπα)
  • Ρυθμικών/ Μελωδικών Κρουστών (τύμπανα, ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο, κλασικά κρουστά).

Η υποχρέωση όλων των μαθητών είναι η συνέπεια στα μαθήματά τους και για τους πιο προχωρημένους, η συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Δευτέρα έως Παρασκευή 2463350141 (Φιλαρμονική 17:30 – 21:00).

Οποιαδήποτε ώρα και μέρα στο 6946992233 (Αρχιμουσικός).

Μοιραστείτε την είδηση