Ενημερώνουν τον Εισαγγελέα στο Βελβεντό για τους κινδύνους από το κλείσιμο της γέφυρας

3 Min Read

Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Μανώλη Στεργίου σε συνέντευξη τύπου

Για διαχρονικές ευθύνες του υπουργείου Μεταφορών, της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο θέμα της συντήρησης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και των εναλλακτικών διαδρομών, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρωί του Σαββάτου στο Βελβεντό. Ο κ. Στεργίου εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μετά το κλείσιμο της γέφυρας, εκφράζοντας φόβους τόσο για την μη καταβολή των ενδεχόμενων αποζημιώσεων όσο και για το μέχρι πότε θα συνεχιστεί ο «αποκλεισμός» της περιοχής.

«Αγωνιούμε για την φρικτή απομόνωση και βιώνουμε έναν θλιβερό αποκλεισμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου, εξηγώντας αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι. Η αύξηση του κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά λόγω των επιπλέον χιλιομέτρων που καλούνται να διανύσουν, αποτελεί το κύριο πρόβλημα της περιοχής. Ταυτόχρονα, και για τον Δήμο Βελβεντού υπάρχει ζήτημα αφού σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, εργολάβοι δεν ενδιαφέρονται να αναλάβουν δημοτικά έργα, λόγω του επιπλέον κόστους.

«Υπάρχουν οικογένειες που μετακόμισαν προσωρινά στην Κοζάνη προκειμένου να μην μετακινούνται. Εμείς ζητάμε την τροποποίηση του νόμου περί Κρατικής Αρωγής προκειμένου να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες και να αποζημιωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» ανέφερε ο κ. Στεργίου. Πρόκειται για την πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Γιάννης Μητλιάγκας κατά την προχθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια, πρόταση που υιοθετεί πλήρως ο Δήμος Βελβεντού.

Όσον αφορά στην προχθεσινή ενημερωτική συνάντηση στην Περιφέρεια, ο κ. Στεργίου είπε πως δεν διαφωτίστηκε και επέμεινε στη θέση του πως η περιφερειακή αρχή δεν τους ενημερώνει. «Από την μέρα που έκλεισε η γέφυρα ενημερωνόμαστε από δελτία τύπου και ότι γράφετε οι δημοσιογράφοι» είπε ο κ. Στεργίου απευθυνόμενος στα ΜΜΕ.

Ο Δήμαρχος Βελβεντού υπενθύμισε πως η περιοχή εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση τόσο από την πλευρά των Ιμέρων (φράγμα) όσο και από την πλευρά της Κατερίνης και πως το κλείσιμο της γέφυρας αποτελεί μεγάλο χτύπημα και για τον τουρισμό. «Οι επισκέπτες έχουν μειωθεί κατακόρυφα και από την Κοζάνη μέχρι εδώ στις εναλλακτικές διαδρομές, υπάρχουν μόνο δυο πινακίδες για να κατευθύνουν τον κόσμο. Αγωνιούμε για αυτή τη φρικτή απομόνωση που βρισκόμαστε» είπε ο κ. Στεργίου.

Τέλος, ανέφερε πως η κινητοποίηση που έγινε στο Κέντρο Υγείας Σερβίων είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν γιατροί πέντε ειδικοτήτων στη δομή και γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο Βελβεντού για τέσσερις μέρες «αλλά αυτό δεν φτάνει» συμπλήρωσε. Επίσης ανέφερε πως ο Τομέας ΕΚΑΒ που ζήτησαν δεν έχει γίνει και πως η περιοχή καλύπτεται από το ΕΚΑΒ τη Κοζάνης. «Έχουμε λάβει απόφαση να ενημερώσουμε τον Εισαγγελέα για όλα αυτά και τους κινδύνους που υπάρχουν από το κλείσιμο της γέφυρας» κατέληξε ο κ. Στεργίου.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση