Ενημερωτική εκδήλωση για την υγεία και τη διατροφή του σύγχρονου πυροσβέστη στο πλαίσιο του συνεδρίου Safe Kozani 2018

straboy
από straboy
2 Min Read

Στην υγεία, τη διατροφή και την ευρωστία του σύγχρονου πυροσβέστη ήταν αφιερωμένη η προσυνεδριακή εσπερίδα που έγινε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με ομιλητές γνώστες του αντικειμένου.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες Safe Kozani 2018, με αφορμή την ανακήρυξη του 2018 ως «έτους ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του προσωπικού του Π.Σ. για την πρόληψη του επαγγελματικού καρκίνου των πυροσβεστών».
Στην ασφάλεια και στην απόδοση των πυροσβεστών αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Νίκος Γελαδάς, καθηγητής Εργοφυσιολογίας και Κοσμήτορας στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Υπάρχει περιθώριο να βελτιωθεί η απόδοση των πυροσβεστών» τόνισε ο κ. Γελαδάς, αναφέροντας πως προϋπόθεση είναι δραστηριότητες σε μόνιμη βάση υπό τη μορφή κανονισμών.
Για τις διατροφικές συνήθειες που θα πρέπει να αναπτύξει ένας άνθρωπος, προκειμένου να έχει μια υγιή ζωή μίλησε ο κλινικός διαιτολόγος Νίκος Παπασπανός που έκανε συστάσεις για τη διαχείριση βάρους και έδωσε συμβουλές για τη διατροφή για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης που μίλησε για «ένα ακόμη βήμα ευθύνης που οφείλουμε όλοι απέναντι στην προστασία των πολιτών». Ο Θ. Καρυπίδης, απευθυνόμενος στους πυροσβέστες τόνισε ότι «εργαζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να έχετε όλα τα δυνατά εφόδια», ενώ έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για να καλυφθεί το κενό στα ζητήματα πολιτικής προστασίας με τη δημιουργία του διεθνούς κέντρου.

Μοιραστείτε την είδηση