Ενημερωτική ομιλία στους μαθητές της ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Μαθητείας Κοζάνης με θέμα “Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα – πρόληψη – θεραπεία”

1 Min Read

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22/11/2017και ώρα 15:00 μ. μ.μ. μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ με θέμα: : ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ- ΠΡΟΛΗΨΗ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας με τη Μονάδα Υγείας Κοζάνης, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών μας και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα υγείας και ιδιαίτερα σε ένα θέμα πολύ σημαντικό, λόγω και της ηλικίας τους. Οι ομιλήτριες κες. Νάνου Βασιλεία, Μαία και Κουντουρά Ματίνα, Γενική Γιατρός, εργαζόμενες στη Μονάδα Υγείας Κοζάνης αναφέρθηκαν κυρίως στην πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων θεωρώντας πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι, καθώς οι ηλικίες των μαθητών μας είναι 16-23 ετών. Αναφορά επίσης έγινε και στη θεραπεία αυτών των νοσημάτων και τονίστηκε πόσο σημαντικό είναι η σωστή ενημέρωση και η έγκαιρη αντιμετώπιση αυτών των νοσημάτων. Οι μαθητές μας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η σωστή ενημέρωση είναι σημαντικό κομμάτι στη σημερινή κοινωνία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ομιλήτριες καθώς και την Προϊσταμένη του Νοσηλευτικού Προσωπικού κ. Ευαγγελία Νάσκου, την Επισκέπτρια Υγείας κ. Αδαμίδου Αλίκη και τη Μαία κ. Πολυσάκη Σοφία, οι οποίες παρευρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης και συνέβαλαν στην επιτυχία της ενημέρωσης.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση