Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για τις αναθέσεις του ΟΑΠΝ

2 Min Read

Ανέβηκαν οι τόνοι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τις αναθέσεις που έκανε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για εργασίες που αφορούσαν στην Κοζανίτικη Αποκριά. Κατά τη διαδικασία επικράτησε ένταση μεταξύ του Μανόλη Κουτσοσίμου και των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης Κ. Κυριακίδη και Κ. Κυτίδη, όταν ο πρώτος αναφέρθηκε σε παλιά χρέη της Κοινωφελούς που συγχωνεύθηκε με την πρώην ΔΕΠΑΚ.

Η αφορμή ήταν δικαστήριο με το οποίο ο επαγγελματίας απο την Καστοριά διεκδικούσε την πληρωμή του για παλιές οφειλές, γιατί δεν είχε πληρωθεί, τόνισε ο Μ. Κουτσοσίμος. Εντύπωση προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του Κ. Κυριακίδη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «αν δεν μπορέσω να αποδείξω ότι είμαστε καλύτεροι απο εσάς τους καλούς, θα αποδείξω τουλάχιστον ότι είμαστε ίδιοι», αναφερόμενος σε απευθείας αναθέσεις.

Ο Λ. Μαλούτας σε δηλώσεις τόνισε ότι η κίνηση του ΟΑΠΝ να κάνει αναθέσεις σε τρία διαφορετικά πρόσωπα, τα οποία έχουν σχέση μεταξύ τους την ίδια μέρα, προκαλεί πάρα πολλά ερωτηματικά. Την έρευνα, όπως τόνισε ο κ. Μαλούτας, την έκανε μέσω Ίντερνετ, ενώ αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Αποκριάς που δεν επιτρέπει την ανάθεση εργασιών εκτός της περιοχής, ειδικά σε μια περίοδο που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο στη Δυτική Μακεδονία.

Απο την πλευρά της η Φάνη Φτάκα υπεραμύνθηκε των επιλογών της, αφού, όπως είπε, είχε προηγηθεί η άρνηση απο πλευράς των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων της περιοχής για κατάθεση προτάσεων, κι έτσι απευθύνθηκε σε επιχειρηματία εκτός της περιοχής που είχε καλές κριτικές. «Είμαστε σύννομοι σε όλες τις διαδικασίες ανάθεσης» τόνισε η πρώην πλέον πρόεδρος του ΟΑΠΝ, ενώ δήλωσε ότι μάλλον η μεγάλη επιτυχία της Αποκριάς ήταν αυτή που ενόχλησε.

Μοιραστείτε την είδηση