Εντολή για «άδειασμα» της αποθήκης στην Καλαμιά από τα πάνελ

3 Min Read

Επιβεβαίωση του «Χ» για την απόφαση του κλιμακίου της Περιφέρειας για την χωρίς την απαιτούμενη άδεια αποθήκη

Την απομάκρυνση των υλικών του φωτοβολταϊκού που κατασκευάζεται στην Καλαμιά Κοζάνης από την αποθήκη που αποθηκεύονται, ζητά η Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Με έγγραφό της με ημερομηνία Τρίτη 16 Μαϊου, ζητά από την εταιρεία κατασκευής να «αδειάσει» την αποθήκη εντός πέντε ημερών λόγω του ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.

- Advertisement -

Προηγήθηκε η δημόσια καταγγελία των κατοίκων της Καλαμιάς στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στη συνέχεια η προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων των κατοίκων κατά της κατασκευής φωτοβολταϊκού την περασμένη Παρασκευή, πως η συγκεκριμένη αποθήκη διαθέτει άδεια για κτηνοτροφική εκμετάλλευση και όχι για αποθήκευση άλλων υλικών.

Ο δικηγόρος των κατοίκων της Καλαμιάς, κ. Στέργιος Κατσέλας

Μετά την αυτοψία του κλιμακίου της Περιφέρειας την Δευτέρα 15 Μαϊου, ο δικηγόρος των κατοίκων Στέργιος Κατσέλας ενημέρωσε πως δόθηκε εντολή για απομάκρυνση των υλικών από την αποθήκη. «Σε συνέχεια της ενημέρωσης αναφορικά με τις πρώτες ενέργειες για την υπόθεση της Καλαμιάς σας γνωστοποιώ ότι με το με αρ. πρωτ. 75866 και από 16/5/2023 εγγράφου της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δίδεται εντολή προς τον ιδιώτη που μετέτρεψε την σταβλική εγκατάσταση σε αποθήκη φωτοβολταικών πάνελ να απομακρύνει τα φωτοβολταικά πάνελ εντός πέντε ημερών από την παραλαβή του ως άνω εγγράφου η οποία  έγινε χθες (16-5-2023)» αναφέρει ο κ. Κατσέλας.

Ο ίδιος στις 9 Μαϊου κατέθεσε αναφορά στην αρμόδια υπηρεσία για το θέμα. «Ο παραχωρησιούχος οφείλει να χρησιμοποιεί το ακίνητο για τη χρήση για την οποία του παραχωρήθηκε. Απαγορεύεται η εκμίσθωση, καθώς και η παραχώρηση της χρήσης καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε τρίτο πρόσωπο, εκτός κι αν συναινέσει, εγγράφως, το όργανο που εξέδωσε την απόφαση.». Παρά την πρόβλεψη των ανωτέρω, ωστόσο, ο ως άνω παραχωρησιούχος έχει μετατρέψει την σταβλική εγκατάσταση σε αποθήκη ιδιωτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών παραβιάζοντας ευθέως τον ως άνω συμβατικό όρο.

Με ενυπόγραφη αναφορά – καταγγελία μου έθεσα σε γνώση της ως άνω αρχής τις εν λόγω έκνομες ενέργειες» ανέφερε ο κ. Κατσέλας, σε ανακοίνωσή του για το θέμα την περασμένη Δευτέρα.

 

Σωκράτης Μουτίδης-www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση